• Colts (Gouda/Hookers/Delft) versus Oemoemenoe/Bekaro

  Colts (Gouda/Hookers/Delft) versus Oemoemenoe/Bekaro

  Wedstrijdverslag van 2 december 2012

  Na in de ochtend in Guus zijn autootje te zijn gestapt en naar Gouda te zijn gereden door de keiharde regen, stond ons daar een aangename verassing te wachten. Een totaal van 18 spelers! Dit was natuurlijk voor allen een plezante gedachte, gezien we de afgelopen weken te kampen hebben gehad met een spelerstekort. Niet veel later konden ze alle 18 warm lopen. Het veld was gelukkig in goede staat ondanks de regen!

  Klik hier voor meer foto’s. 

  Oemoemenoe/Bekaro was inmiddels ook gearriveerd, alleen kwamen ze 2 man tekort. Geen probleem leek ons, we hadden er tenslotte 18 (heeuuuuj 18 spelers) dus ze mochten er wel 2 van ons lenen, maar hun coach liet weten dat dit niet nodig was want dat wilden zijn jongens liever niet. Beetje vreemd natuurlijk dus na aandringen van de scheidsrechter speelden de eerste helft Patrick en Remco in een zwart-wit gestreept shirt mee met de tegenstander.

  135456066457938100_resized

  Kickofftime
  Wij wonnen de toss en Jesper nam de kickoff. The gameplan was powerplay, en dan na een aantal meters de bal de lijn in. En jongens wat deden we dat goed. Oemoemenoe/Bekaro verdedigde sterk maar dat weerhield ze er niet van om Casper (fullback) te stoppen die op snelheid uit de diepte erdoorheen schoot. Try voor ons. Na vijf minuten en een succesvolle conversie was de stand 7-0. Helaas toonde Oemoemenoe/Bekaro veerkracht en bleven ze druk zetten. Ondanks een zeer sterke verdediging van ons maakte hun scrum half een break. Na een of twee offloads hadden ze na 12 minuten de stand in 7-5 veranderd. We moesten weer. En hoe! We bleven powerplay spelen en we bleven ze vermoeien. Toen liep Dick (prop) support na de 1ste fase na een scrum. Hij kreeg de bal van Guus (fly half) en liep rechtdoor om te crashen en meters te maken. Alleen hij bleef gaan en zette het door tot over de trylijn met 3 man aan zijn middel. Lekker bezig Dick. Jesper (1ste Center) kickte bijzonder goed die dag een maakte de stand 14-5. We bleven gevaarlijk voor ze en door enorm goede support bleven we tries maken. Er volgden nog tries van Sean (scrum half), wiens haar en aura vandaag uitzonderlijk waren, Guus en Daud (2e center) en de stand bij rust telde 31-5. Dit is vaak een moment van omslaan en een tandje terug nemen, maar de jongens waren pumped en gingen onverbiddelijk door. Met de instructies om twee tries in tien minuten te scoren stonden ze klaar voor de kick-off. Via twee fases en de lijn hadden we in no time weer vele meters gemaakt en na twee minuten was het weer raak! Dick crashte erdoorheen en met een offload op Bob (prop) centimeters voor de trylijn, zetten ze ons op 36-5. In deze trent gingen we door en na 8 minuten in de tweede helft hadden ze voldaan aan de doelstelling van coach Marco IJsselsteijn en was de stand met een try van Bart (hooker) en een conversie van Jesper 43-5. De jongens van Oemoemenoe waren kapot door het constante tackelen en verdedigen, maar je zag de vermoeidheid er bij ons langzaam maar zeker ook insluipen. De defense die in de eerste helft nog zorgde dat ze bij balbezit achteruit gingen door enorme pressie, en sterk georganiseerd stond, was nu meer aan het veranderen in een chaos waar gaten vielen en gevaar ontstond. Jesper wist nog een try te scoren en de conversie raak te schieten, waarna de stand 50-5 was maar vier minuten later moesten we weer een try incasseren. Verdedigend was de organisatie er even uit en Oemoemenoe profiteerde. Een lange run met een offload bracht de stand naar 50-10. We hergroepeerden en kwamen weer hard op na de kickoff. Het was mooi om te zien hoe zelfs nu nog werd vastgehouden aan the gameplan. De bal ging de lijn na twee fasen weer in en Daud wist een hoop meters te maken. Na nog een fase wist Guus met een dummy direct na de ruck de bal 20 meter verder achter de lijn te drukken. Jesper was weer succesvol en de stand was 57-10. Oemoemenoe was weer veerkrachtig en wist de bal met een penaltykick vijf meter van onze trylijn uit te kicken. Dit was niet zo een groot probleem, gezien Pjotr (tweede rij) bijna alle line-outs van ze wist te stelen en die van ons allemaal succesvol bij ons kreeg, maar nadat hij de bal dus stal en naar Sean gooide, glipte de bal uit Seans handen en belande hij op de grond. Door een scherpe reactie van iemand in de line-out van Oemoemenoe werd de eindstand 57-15.De wedstrijd nam terug in activiteit en vermoeidheid sloeg bij beiden teams in. Geen tries meer, maar wat een prachtige pot was het om te kijken.
  Na het eindsignaal en poortjes was er nog pasta in de kantine voor de jongens. Dank u Gouda. Ik zat in de auto terug naar huis met Sean en Guus, en ik denk niet dat ik hen, of iemand van ons team, ooit zo tevreden na een wedstrijd heb gezien.

  Aidan Winkels