• Bondsdag in Middelburg

  Bondsdag in Middelburg

  Op alweer zo’n zonnige zaterdagochtend reisden de TBM van RFC Gouda helemaal naar het zuiden voor een Bondsdag bij de Eerste Zeeuwse Rugbyclub ‘Oemoemenoe’. Waar we vorige week in Tiel slechts een wissel tot onze beschikking hadden was er nu weer een geweldige opkomst. 14 Benjamins, dus 5 wisselspelers en bijkomend hoofdpijn voor de coach die de wissels moest organiseren.

  Tijdens de warming-up werd extra nadruk gelegd op het spelen van de bal langs de driekwartlijn: deze dag moest staan in het teken van mooi teamrugby en samenspel.

  De eerste wedstrijd in de poole was tegen REL uit Etten-Leur. Ondanks dat alle spelers meer dan anderhalf uur op de achterbank hadden gezeten om in Middelburg te geraken waren alle spelers goed wakker en ging de bal inderdaad vaak vlot langs de driekwartlijn waardoor er veel ruimte onstond om punten te maken. De wedstrijd werd ruimschoots gewonnen.

  Direct aansluitend speelden we tegen Breda 2. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Gouda was weer het dominante team, maar wist maar 1 try te scoren. Net voor rust werd een twijfelachtige gelijkmaker gescoord en 1-1 bleef de stand tot het eind van de wedstrijd.

  In de laatste poolewedstrijd troffen we het fysiek sterke en ervaren Bekaro uit Roozendaal. Gouda werkte heel hard maar kwam moeilijk door de verdediging heen en in de loop van de wedstrijd wisten de speler steeds minder het teamverband vast te houden. Ondanks de vele tries tegen hebben we veel mooie acties gezien bij de Benjis en hebben we op een positieve manier gezien waar we ons kunnen verbeteren. Zo’n verlies was misschien juist goed voor het team en zal ons alleen maar sterker maken!

  Heel erg bedankt aan alle ouders die helemaal naar het zuiden zijn gereden om het team aan te moedigen. Zo was het toch een geweldige dag vol rugby!

  klik hier voor de foto’s