• Een sport voor Sofie…

    We waren al een tijd op zoek naar een geschikte sport voor Sofie. Dat is een zevenjarig meisje dat de dag altijd keurig begint met een jurkje, maillot, vest en een net staartje en dat aan het eind van de dag weer binnen komt rollen met kapotte knieën, wangen vol modder en een haardos als een ragebol. Hockey? Nee… Tennis? Nee… Voetbal? Misschien… Tot we op een verjaardag hoorden over rugby! Sinds september traint Sofie mee en af en toe is ze bij een wedstrijd. Dat was bijvoorbeeld het geval op 18 oktober. Wat ons tijdens de trainingen en de wedstrijden opvalt, is de rust langs de kantlijn. Praatje maken, bakkie koffie en een stuk taart erbij; daar ga je voor je plezier naartoe! Iedereen kent de verhalen wel over ouders die hun sportende kroost langs de kantlijn aanwijzingen toe roepen, maar daar is bij rugby nauwelijks sprake van. Zeker niet bij ons, want we snappen de spelregels zelf nog niet helemaal… Wat ik wel weet, is dat ik iedere keer als ik ‘de tegenstander’ zie, denk: “Wat zijn ze groooot! En wat zien ze er sterk uit!” En sterk waren de mannen uit Den Haag: ze wonnen de wedstrijd met 7-2.