• Jan van den Burg toernooi

  Jan van den Burg toernooi

  [11 oktober 2014]
  De Benji’s gingen vandaag naar Hoek van Holland voor het jaarlijkse Jan van Burg Toernooi. Voor de eerste keer dit seizoen hadden wij de regenjassen nodig. Gelukkig heeft het niet de hele tijd geregend, maar het veld was nat dus lastig voor de bal handling.

  Zoals elke zaterdagochtend dit seizoen hebben wij het eerste potje gewonnen, met 7-3 tegen Tilburg. Met geweldig teamspel en meer focus en discipline gingen de Benjis door op hetzelfde hoge niveau. De jongens hadden goed balbezit en perioden van continuiteit en speelden de bal goed langs de backline aan elkaar door.

  Vandaag ging het ook iets beter in de rucks en met de verdediging. In 5 wedstrijden hadden zij 21 tries voor en alleen 7(8?) tegen. In de 2e wedstrijd wonnen zij met 4-0 van Sparta. Daarna speelden ze hard tegen een sterk team van Delft en verloren met 3-0 (een try was duidelijk een knock-on en Gouda had het zelf gedrukt!). Om op de 3e plaats play-off te komen, moesten de Benjis winnen van de Hookers1 en dat hebben ze met 6-1 gehaald. In de play-off voor de derde plek tegen Rotterdam waren de spelers een beetje moe, maar zij wilden een troffee winnen. Dat lukte: Ze hebben met 4-1 gewonnen en de troffee mee naar Gouda genomen.
  Ergo: Het was niet zo mooi weer, maar wel mooi rugby vandaag.

  PS: Het gaat goed met de speler die naar de ziekenhuis is gebracht voor onderzoek.