• Speelverslag Benjamins

  [18 oktober 2014]
  Alweer een zonnige zaterdagochtend en de Benji’s speelden thuis.De Benji ouders hadden bardienst en wat een team van baristas en bakkers. Met goede samenwerking en individual skills hadden de Benji ouders een fantastische performance achter de bar. Zij hebben het moeilijk gemaakt voor de Turven en Mini ouders…

  Op het veld was dat hetzelfde voor de Benjis in hun eerste wedstrijd tegen HRC. Zoals altijd was HRC een sterke tegenstander maar op deze zonnige zaterdag was Gouda sterker. Het teamspel was op hetzelfde niveau als de week daarvoor. Er waren veel mooie acties: pasen met goede ‘timing’, mooie tackles, goede rucks en geweldige offloads. De 9-3 score na een zwaar half uur spelen tegen goede tegenstanders zegt alles.

  Na dat half uur heel hard werken, moesten de Benjis het opnemen tegen Rotterdam. De goudse Benji’s wonnen vorige week van Rotterdam met 4-1 in de play offs, maar gisteren was Rotterdam het sterkere team. Gouda vond het moeilijk om door hun verdediging te komen en Rotterdam maakte gebruik van Gouda’s kleine ongelukkige foutjes.
  Rotterdam was de verdiende winnaar. In de laatste wedstrijd tussen Rotterdam en HRC hebben de Rotterdammers net gewonnen met 6-5.

  Gouda heeft een mooie partij rugby gespeeld en heeft hard gewerkt in beide wedstrijden. Maar het was duidelijk dat ze in het eerste potje beter waren dan in het tweede. Het is leuk te zien hoe de nieuwe spelers steeds meer in het spel komen. Het is ook leuk om van ouders te horen dat zij acties uit de training terug zien komen in de wedstrijden.