• Speelverslag 1 november Benji’s

    Het wordt een beetje een flauw cliché om weer te beginnen met “Alweer een zonnige zaterdagochtend”, maar: alweer een zonnige zaterdagochtend en de Benjis gingen met 14 spelers naar Sparta in Capelle aan de IJssel voor een TBM dag waar ook HRC en de Hookers uitgenodigd waren.

    Twee weken geleden was het al de warmste oktoberdag ooit gemeten, en vandaag was inderdaad de warmste novemberdag ooit!

    Na een goede warming-up speelden de Benjis van RFC Gouda tegen een verrassend sterk Sparta 1. Meestal speelt Gouda tegenwoordig direct goed rugby in de eerste wedstrijd van de dag, maar deze ochtend begon het niet zo soepel. Veel passes die niet in de handen kwamen en de rucks waren een beetje rommelig. In het begin van de tweede helft ging het beter en kwam Gouda op 4-2 voorsprong. Sparta hervond zichzelf en de wedstrijd eindigde in 4-4 gelijk.

    De tweede wedstrijd was tegen Sparta 2 en Gouda begon langzaam op te warmen en wonnen met 5-3. In de derde wedstrijd tegen HRC kwam Gouda tot echt goed teamspel. Groenblauwe handen waren steeds als eerste op de bal, de forwards domineerden de rucks en de bal ging vaak snel langs de driekwartlijn. Er bleef goede support tot aan de tryline wat vaak een punt opleverde. Gouda won met 6-1 en kregen complimenten van de coach van HRC voor hun mooie teamspel.

    Ondanks dat het de vierde wedstrijd van de dag was in de volle zon speelden de Benjis hun laatste wedstrijd tegen de Hookers met hetzelfde enthousiasme en teamspirit, en zo eindigde deze fantastische dag met winst.