• Speelverslag Benjamins 14 februari 2015 in Leiden

  Na de historische zachte herfst met het ene na het ander warmterecord kwam dan toch eindelijk de winter. In de afgelopen weken waren de velden steeds afgekeurd wegens de kou en zodoende was het alweer een maand geleden dat de Benjamins voor het laatst een wedstrijd speelden. Maar gisteren renden ze dan eindelijk weer rond met de ovale bal tegen andere teams. Het weer was nog verre van tropisch te noemen, maar het veld was zacht en het bleef droog. Met 7 spelers afmeldingen (ziek of met andere afspraken) hadden wij genoeg spelers voor anderhalf team. In overleg hebben we een cluster team gemaakt samen met The Hookers die ook ruim in de spelers zaten.

  De eerste wedstrijd van de dag was voor de Gouda/Hookers combinatie tegen HRC. Ondanks dat de spelers elkaar nauwelijks kenden werd er best goed samen gespeeld, vooral in de eerste helft. Maar HRC was uiteindelijk net te sterk voor hen in de tweede helft.

  De eerste wedstrijd voor Gouda was tegen DIOK 1, altijd een sterke en lastige tegenstander. De Benjis hebben goed verdedigd en met een beetje geduld begonnen ze de wedstrijd te domineren tot een 5-0 overwinning. De nieuwe spelers toonden zich steeds meer betrokken in het spel, en Johnny heeft zowaar in zijn debuutwedstrijd ook zijn eerste try gescoord.

  De volgende wedstrijd van Gouda tegen The Hookers ging niet zo goed. Er was veel balverlies en er werden te weinig tackles gemaakt. Bij halftime was de score 5-0 voor The Hookers, een welverdiende voorsprong gezien de verhoudingen op het veld. Na een strenge teamtalk speelde Gouda in de tweede helft veel beter en was het balbezit bijna geheel voor Gouda. Ondanks dat het spel zich vooral op de helft van de Hookers afspeelde wisten de Benjamins er maar een try uit te slepen. In de laatste actie van de wedstrijd brachten The Hookers de eindstand op 6-1.

  De laatste wedstrijd van de ochtend speelden de Goudse benjamins tegen DIOK 2. Met een combinatie van mooie individuele acties en goed teamspel werd de wedstrijd met 8-2 gewonnen, een mooie afsluiting van de ochtend.

  Na de trainingen van deze week is het eerst een weekje vakantie – en dan met een uitgerust team naar de Bondsdag in Castricum op 7 maart. Hopelijk komt iedereen heeldhuids terug van de wintersport!