• Groeispurt voor mini’s – Bondsdag AAC Amsterdam

  Groeispurt voor mini’s – Bondsdag AAC Amsterdam

  Op zaterdag 3 oktober mocht de gehele TBM afvaardiging aantreden op de velden van AAC in Amsterdam voor de eerste bondsdag van dit seizoen. In de gehele TBM staat plezier voorop maar na een weekend plezier op de club hadden mini’s wel zin in een serieuze competitie. In de vooravond van een veel te lange nacht hadden ze immers uitgesproken dit jaar op te willen gaan voor het Nederland Kampioenschap. Met het vooruitzicht dat de leeftijdscategorieën wellicht volgens seizoen aangepast worden voor de 1e jaars mini’s misschien maar een NK kans.

  Dit keer wel goed uitgeslapen verschenen 15 Gouweneuzen op een zon overgoten grasmat van AAC. Zo vroeg in het seizoen stond er gelukkig nog gras op het veld wat later in het seizoen je doet denken dat de woestijn door klimaat verandering echt snel noordwaarts trekt.

  In de eerste confrontatie was Haarlem het haasje. Met grote overmacht, iets waar de mini’s zelf door verrast werden, werd Haarlem opgerold. Als bange konijntje die in de Goudse koplampen kijken werd een 9-0 genoteerd. Een walk over leek het. Des te leuker was het dat na afloop met de Haarlemse coaching staf telefoonnummers werden uitgewisseld omdat ze zo sportief en leerzaam hadden gespeeld. Er was behoefte aan een vervolg. Wie weet later in dit seizoen.

  De tweede pot werd tegen ons eeuwige tegenstander gespeeld. HRC. Het lijkt wel of die blauw gele strepen overal groeien. Je kunt er niet omheen en ook deze dag werd HRC meerdere malen bevochten. Met wisselend succes. Werd in de eerste confrontatie nog verloren. In de kruisfinale werd de Haagse door grote Goudse inzet verslagen. Een stabiele scrum, goed direct verdedigend werk en continue druk naar voren werden beloond met een finale.

  Het leek of de rest van Nederland niet meedeed. AAC, Haarlem, Waterland waren wel aanwezig maar werden niet bestreden, Hageneuzen en Gouweneuzen maakten de dienst uit. In de finale werd wederom een Haagse tegenstander getroffen. Een spannende pot met wederzijds tries. Twee minuten voor tijd stond het gelijk totdat Ymo liet zien weer geheel van zijn blessure hersteld te zijn. Met een door zijn vader veelvuldig benoemde, getrainde en geroemde powerstep sneed hij als een warm mes door het gele/blauwe botertje. Nog even verdedigen dus. Door een geheel mislukte penalty kick werd het nog even billen knijpen. Onder de ruim aanwezige ouders klonk dan ook een zucht van verlichting toen de ref besloot dat de dag lang genoeg geduurd had. Tijd voor Oscar om als captain het door de organisatie beschikbare glimmende kleinood op te halen. Gelukkig had hij deze ceremonie tijdens het teamweekend al geoefend. Met een dankwoord naar organisatie, scheidsrechters en tegenstanders toonde hij zich een waar leider voor zijn team.

  Dat plezier voorop staat bleek uit het feit dat de overwinning op het springkussen gevierd moest worden.

  kLIK HIER voor de foto’s van de Bondsdag (mini’s)