• Verslag Cubs 1e deel competitie 2015-2016

  Verslag Cubs 1e deel competitie 2015-2016

  De eerste fase van de competitie zit er op. De cubs zijn 5e geworden in hun poule (van de 8). Het verschil met de 4e plek was slechts 21 punten. Er werden 4 wedstrijden gewonnen en 3 verloren. Er werden 263 punten gehaald en 116 punten geïncasseerd. Dat betekent dat we in de volgende ronde de bowl competitie spelen. De vraag is natuurlijk of dat jammer is of prima.

  Om eerlijk te zijn: de cluster in het begin van het seizoen en het WK, hebben voorkomen dat Gouda 2e of 3e werd.
  Door het cluster eindigde de eerste wedstrijd tegen Breda met een relatief kleine overwinning, terwijl de andere teams daar zeer ruim van wisten te winnen. En door het cluster werd de wedstrijd tegen Tovaal (die uiteindelijk 4e werd) verloren. Het feit dat de ref daarbij een zuivere try van Gouda over het hoofd zag, hielp ook niet.Het WK zorgde ervoor dat de belangrijke wedstrijd tegen Delft zonder 3 ervaren spelers werd gespeeld. En een andere ervaren speler was ziek die dag. Een nederlaag was het resultaat. Opvallend is dat met deze spelers erbij een vriendschappelijke (korte) wedstrijd tegen Delft werd gewonnen. Ander bewijs dat Gouda eigenlijk te laag eindigde: geen ander team haalde een beter resultaat tegen poulewinnaar Dukes, dan Gouda. Sterker nog: Gouda was het enige team dat een try wist te maken. En ze wisten het de Dukes in de 2e helft zelfs erg lastig te maken. Laatste bewijs: Gouda won (in een uitwedstrijd) van Rotterdam, dat 2e werd in de poule. Conclusie: een 2e of 3e plaats was waarschijnlijk terecht geweest. Maar… niet getreurd; misschien kan de bowl-poule wel gewonnen worden.

  Wat opviel is dat het team erg sterk verbeterde in de loop van de wedstrijden. Lijntjes worden steeds beter uitgespeeld, tackles werden steeds minder gemist, scrums werden steeds vaker gewonnen, etc. Het lijkt er op dat coach Brian, samen met trainers Rob en Koen (en assistent-trainer Jonathan) de spelers goed in hun kracht weten te zetten.

  Natuurlijk is dit ook het moment even naar de spelers kijken. We hebben helaas te maken met veel blessures – niet allemaal als gevolg van het rugby. Willow kwam nauwelijks aan spelen toe, Sebastian kampt vanaf het begin van het seizoen met zijn enkels, Boris traint al prachtig mee maar wacht nog tot de NRB zijn brace goedkeurt, Gijs is gelukkig weer aan het herstellen van een val op zijn hoofd, en hopelijk komt Feike ook weer snel op het veld. Gelukkig hebben we ook nieuwe aanwas waar we later in het seizoen nog veel plezier aan zullen beleven: Niels, Arodi, Ruben en Olivier (en wellicht Lisa en Maaike?).De volgende spelers vormden dit eerste deel van het seizoen de vaste kern:

  • Wiebe: op de wing ben ik sneller dan mijn schaduw
  • Sam: goh, Billy Bilspleet wist even niet waar ie was na mijn tackle
  • Jorn: die enige try die de Dukes tegen kregen, kwam van mij!
  • Tom: met iets meer zelfvertrouwen maak ik nog meer try’s dan die 2 tegen SBN
  • Jared: soms zijn mijn side-steps zo geniaal, dat ik er zelf bijna intrap
  • Timon: ten aanval! kom op! pak ze dan! go for it! we kunnen het nog halen!
  • Sem: oh ja, pas na de wedstrijd kwam ik er achter dat ik bij de warming up mijn enkelbanden had gescheurd.
  • Silke: ik ben het levende bewijs dat 1e rijers ook heel intelligent kunnen zijn
  • Marouane: lachen man, dat rugby – ja ook omdat ik steeds sterker wordt
  • Thierry: ja, mijn nieuwe coup is bedoeld om de tegenstanders nog meer angst voor onze scrum in te boezemen
  • Noah: goh, stonden er tegenstanders in de weg dan? niet gezien
  • Floris: nee, niet mijn schoenen zijn opvallend maar mijn tackles
  • Pieter: heb ik al die try’s gemaakt, moet ik ook nog die conversies nemen
  • Julius: ja, als niemand die bal wil hebben, pak ik hem gewoon
  • Marijn: tot nu toe heeft die enorme haardos nog geen effect op mijn try’s
  • Boaz: kunnen we niet vaker trainen of meer wedstrijden spelen?
  • Tjerk: echt waar, hoe hoger die bal komt, hoe beter ik hem kan vangen!
  • Tieme: scrum, of wing, of toch in de scrum, of wing, nee het wordt…
  • Jhonathan: omdat ik maar de helft van de wedstrijden speel, moet ik 2 keer zo hard werken

  Naast de competitie, werd ook nog vriendschappelijk gewonnen van Delft, Hookers, Utrecht en (net) verloren van HRC2/3.
  Dus: de cubs kunnen toch tevreden terugzien op de eerste 3 maanden en zeker vol vertrouwen uitkijken naar de bowl competitie.

  HP
  Schermafbeelding 2015-12-07 om 19.43.26