• RFC Gouda ramt zich langs DSRC: 39-17

    Studenten op bezoek is meestal goed nieuws voor de Goudse rugbyers, zolang het maar de 2e selecties zijn. Zo ook gisteren. Terwijl de Junioren net aan het bijkomen waren van de (heel knap) nipt verloren wedstrijd (17-24) tegen Norton & Malston bleek bij het binnenkomen van de aanstaande ingenieurs al dat het, zoals verwacht & vanouds, een confrontatie van speltypes zou worden. In het ene kamp jonge, soms pezige maar fitte studenten die door middel van een hoog tempo en agressief verdedigen proberen de tegenstander te vermoeien en in het andere kamp veel kiloknallers en fysiek geweld, vooral geïnteresseerd in zo hard/lang mogelijk rechtdoor lopen. Wetend dat voor de 2e keer in 3 weken er meer dan genoeg reserves waren, begon de groen-blauwe Goudse machine vol optimisme aan deze wedstrijd. Welk een weelde: 22 man op het formulier, een colt erbij, een nieuwe kornuit en 2 (oude) mannen mochten zelfs thuisblijven. Karma-punten scoren bij Hare Majesteit (die wij allen zo lief hebben).

    De eerste try was ergens rond de 15e minuut gescoord door de studenten, vrijwel meteen gevolgd door eentje van RFC Gouda (Rob. R). Dieptepuntje (achteraf natuurlijk) was de daarop volgende try van een Delftse snaak die, alsof hij ingesmeerd was met groene zeep en/of iets heel erg smerigs, zomaar in zijn eentje doodleuk door 3, 4 misschien wel 5 tackles liep. Weer op achterstand: 5-12. Maar toen al begon het spelbeeld een beetje te kantelen. RFC Gouda viel aan, beukte er flink op los en blaak vooral in het losse werk oppermachtig. Heldhaftig was het verdedigen der studentenvolk want zelfs na een break van een Gouweneus werd deze steevats gestopt door een snelle spurter. Topscoorder Floris D. brak uiteindelijk wel door de Delftse stellingen om de stand op 10-12 te zetten. Vlak voor rust was het Jesper T, verdwaald in de driekwartlijn vandaag, die RFC Gouda een neuslengte voorsprong gaf tijdens de thee: 15-12.

    Na rust werd het langzaam maar zeker eenzijdiger. De studenten werden vermoeid en de moeilijk te verdedigen recht-toe-recht-aan stijl van RFC Gouda begon zijn vruchten af te werpen. Met de 7 wissels erbij (tegenover slechts 1 reserve bij de studenten) werd het conditieverschil eigenlijk opgeheven. Via twee tries van Bart S, de tweede van Floris D en de eerste (ooit) van Max V liep RFC Gouda uit naar 39-12 en was het gedaan met de spanning. Driewerf hoezee voor de strijdlust van de aanstaande bruggenbouwers en industrieel designers want tot het einde toe werd er hard gestreden, resulterend in een verdiende try voor de werklust en inzet. Eindstand: 39-17.

    Zoombah voor Max (heeft ‘ie dat maar meteen gehad) en nu is het vakantie want pas 2 maart komt koploper en al-met-1-been-kampioen Bekaro op bezoek. Tot die tijd… hard trainen!

    Niels