• RFC Gouda levert een hele bijzonder jeugdinternational!

    RFC Gouda levert een hele bijzonder jeugdinternational!

    Mede door de Olympische Spelen van Rio de Janeiro afgelopen zomer zit het (dames-) rugby al jaren in een welkome opwaartse spiraal. Ook in het, voor rugby begrippen, kleine Gouda is dat nu te merken. Afgelopen week is de 14-jarige Goudse Nelleke van Dijk geselecteerd voor de Nederlandse Dames Selectie Onder 15 jaar en dat is in veel opzichten bijzonder. Dat Nelleke het op zo’n jonge leeftijd al weet te schoppen tot dat niveau geeft aan welk een talent en inzet deze dame wekelijks laat zien, zeker als men weet dat veel collega-internationals in haar team minstens 1 en vaak 2 jaar ouder zijn (en op die leeftijd scheelt dat best). Tenslotte zal het niet eerder gebeurd zijn dat RFC Gouda een dergelijke jonge dames-international heeft mogen opleiden hetgeen nogmaals een signaal is dat de jeugdopleiding van RFC Gouda tot de betere van Nederland behoort. Als alles goed gaat, zal Nelleke op 7 mei in Duinkerken haar debuut maken.

    Gefeliciteerd Nelleke!