• Huldiging landskampioenen Rugbyteam RFC Gouda

  Gouda bezit een rugbyteam dat landskampioen is geworden in de landelijke Plate Competition. Het Junioren Team van Rugbyclub Gouda (RFC Gouda) won daar met 41-5 van de tegenstander AAC (Amsterdam). Met trots huldigt daarom sportwethouder Jan-Willem van Gelder de kampioenen voor hun topprestatie.

  Op woensdag 28 juni, van 17.00 – 18.00, Stadhuis van Gouda (trouwzaal). U bent van harte welkom bij deze huldiging.

  Om 17.00 ontvangt wethouder Jan-Willem van Gelder het team met hun begeleiders in het historische stadhuis van Gouda aan de Markt om hen in het zonnetje te zetten. Aansluitend volgt een fotomoment. De bijeenkomst duurt tot 18.00.

  De Rugbyclub heeft de laatste jaren de focus gelegd op de jeugd en plukt daar ondertussen de vruchten van. Begonnen ze 15 jaar geleden met tien spelers, dit is ondertussen uitgegroeid tot ruim 150 spelers. Om die reden is onlangs de mogelijkheid voor uitbreiding met een extra rugbyveldje om te trainen met junioren door het college goedgekeurd.

  Hechtheid en passie doet winnen
  Het winnende team speelt alweer zes jaar met elkaar. Een aantal van deze spelers is zo enthousiast over het spel dat zij een opleiding zijn gaan volgen aan de Rugby Academy Zuid West in

  Den Haag, waar voortgezet onderwijs gecombineerd kan worden met rugby. “De hechtheid en passie van de groep heeft ertoe geleid dat ze tot de besten van Nederland behoren”, aldus Patrick van den Bovenkamp (voorzitter RFC Gouda). Ook heeft de begeleiding een grote duit in het zakje gedaan met trainingen op hoog niveau, betrokken teammanagers en gepassioneerde ouders die deze groep compleet maken.