• RFC Gouda kansloos ten onder tegen Tovaal : 0-53

    In de eerste van twee verre uitwedstrijden in Zeeland heeft RFC Gouda eigenlijk niets te vertellen gehad tegen RC Tovaal uit Goes. Aantreden met slechts 16 man, waaronder minstens 2 (eigenlijk) geblesseerden en 2 (relatief) onervaren spelers is dan wel een heel klein beetje een excuus, maar zelfs in vol ornaat had RFC Gouda het vast heel moeilijk gehad tegen deze ploeg die zo graag weer een stap omhoog wil maken. Ondanks heldhaftig aanvallen en het onderhand bekende ram- & beukwerk bij de voorwaartsen, bleek de driekwartlijn van Tovaal meedogenloos, niet helemaal onverwacht want 120 punten scoren in de 2 voorgaande wedstrijden gaf al aan dat we het een en ander konden verwachten.

    Het klinkt ietwat vreemd maar RFC Gouda speelde eigenlijk best goed. Relatief veel balbezit, een paar keer heel dicht bij (helaas- de zo hard gevierde “juich-try” zat er deze editie niet in), maar zodra de bal in de knuisten van de hele snelle en grote Zeeuwse nummer 11 t/m 15 kwam, was het snel gedaan. Redelijk eenvoudig wisten de heren een gat te vinden of te maken en ere wie ere toekomt, dat deden ze goed. Grappig (voor Gouda) maar ook een beetje triest (voor Tovaal) was dat ondanks de redelijke makkelijke middag de Zeeuwen toch 2x geel pakten en dan hoeven de ervaren lezertjes niet te vragen wie van Tovaal. Het zal zijn eerste en laatste niet zijn.

    Hoe dan ook, RFC Gouda heeft Rotterdam en Tovaal gehad. Samen met Utrecht zullen dat naar verwachting in april de nummers 1,2 en 3 worden, dus mogen de groen-blauwen (na een weekend rust) in de komende serie van 3 wedstrijden tegen Breda (8-10 thuis), RC Delft (15-10 uit) en Delftse Studenten (22-10 thuis) laten zien of een klassering hoog of laag in de middenmoot in het verschiet ligt. We gaan het allemaal weer meemaken.

     

    Niels