• RFC Gouda wint van Old USRS : 46-5

    In de eerste thuis wedstrijd van de Campagne 2017-2018 hebben de heren van RFC Gouda de oud-studenten van Universiteit Utrecht kennis laten maken met het Goudse rugby. USRS, zoals de sociëteit der rugbyende Utrechtse studenten voluit heet, en RFC Gouda hebben al decennia niet meer bij elkaar in de poule gezeten dus een weerzien van oude bekenden was zeker niet. Zodoende kon er ook niet echt sprake zijn van een tailor-made strategisch plan, dus deed RFC Gouda wat RFC Gouda altijd doet. Hard rechtdoor lopen en met redelijk ‘van dik hout’ rugby kijken waar het schip strandt. En het strandde niet ditmaal.

    De oud-studenten bleken niet opgewassen tegen het veel agressievere werk van, wederom, de sterke derde rij van Gouda en, opmerkelijk, de driekwartlijn van RFC Gouda was meedogenloos. De altijd makkelijk scorende Auke I mocht uiteindelijk 3-maal scoren ook de frequent puntendrukkers Jesper T, Roy E en Floris D deelden in de feestvreugde. Opmerkelijk waren de tries van Niels T en Marcel V. De eerste scoorde na een ‘zoombah’ vorig seizoen zijn 2e of 3e terwijl laatst genoemde sinds mensenheugenis niet meer gescoord had. Een mijlpaal. Daarom 8 tries op het bord en een dikke verdiende overwinning op USRS.

    Volgende week de altijd zware uitwedstrijd in het verre Goes tegen ’t ovaal, ofwel Tovaal. Naast Rotterdam hebben de Zeeuwen er geen geheim van gemaakt z.s.m. terug te willen keren naar de Tweede Klasse. Laat het maar zien dan.

    Ook van belang voor leden: Woensdag 20 september: ALV