• Zelfs met 9 wissels legt RFC Gouda het conditioneel af tegen Sanctus: 10-42

  Zelden zal een kleedkamer zo vol geweest zijn de laatste seizoenen. Maar liefst 24 komedianten hadden de weg naar de Universiteit Delft gevonden, mede geholpen door het uitvallen van de Glorianen wedstrijd de dag ervoor. Hoopgevend was dat er zelfs met zo’n grote groep nog een handvol vaste krachten afwezig waren, het kan dus op papier nog voller. Minder hoopgevend is dan uiteraard het besef dat zelfs met zo’n contingent, de studenten – die overigens ook een hele lading wissels hadden – nog steeds fitter bleken.

  Het begon zoals coach Remco het graag 80 minuten had willen zien. De kiloknallers van RFC Gouda beukten er rustig en lustig op los en meter voor meter werd de trylijn van Studentenland opgezocht. Het was uiteindelijk Pete B, dat was dus een der Glorianen, die het onderhand plastieken kleinood in het daartoe bestemde vak drukte en ziedaar: 5-0 voor RFC Gouda. Na de hervatting veranderde het spelbeeld nauwelijks en dus weer met recht-toe-recht-aan rugby naar voren. Opvallend waren de acties van Harko R en Alexander A, want daar hadden de gastheren echt moeite mee. Yzer- en eiwitvreter Bart S hobbelde uiteindelijk het try-gebied in: 10-0 RFC Gouda. De naar de wing verbande Gianni van W zag een spurt (of iets wat daarop leek) net voor de trylijn stoppen, maar aan de andere kant moest Roger toch ook een keer of 2-3 handelend optreden. Maargoed, met 10-0 de rust in was op dat moment terecht maar een oplettend oog had het al zien aankomen: De energievretende manier van spelen van RFC Gouda was onmogelijk 80 minuten vol te houden en de veel rappere studenten loerden al op hun kansen.

  Na rust kwamen die er dus ook. Te snel in de ogen van de Gouweneuzen scoorden de studenten hun eerste try, met conversie: 7-10. Met harde tackels en allerhande trucjes uit de Oude Doos probeerde de Goudse formatie de studenten te ontregelen, maar de hele jonge maar goed leidende ref zag het meeste wel en hield het kort – verstandig. Toen het eenmaal 14-10 was werd het nog even spannend omdat RFC Gouda zich ook zeer geregeld aan de poorten van het (van oorsprong) katholieke bolwerk van Sanctus Virgiel meldde. Maar helaas, zeker 4-5 keer werd de trylijn net niet gehaald. Een lange sprint van de Wilco was opvallend maar toonaangevend. Hij werd ingehaald door 2-3 studenten en de suppprt van RFC Gouda was – op Roger na – gewoon veel te laat. Na de derde try van de studenten (21-10) viel het Goudse kaartenhuis in elkaar en spurtten de aanstaande ingenieurs makkelijk door de Goudse linies. Uiteindelijk prijkte er 42-10 op het scorebord, ietwat geflatteerd in de ogen van de Gouwenaars, het zij zo.

  Wat is er nog meer de moeite van het typen waard: Casper D stond ineens met z’n tas in Delft. Welkom terug! Fitte Glorianen kunnen dus – zo blijkt – makkelijk mee met het niveau van RFC Gouda, dus doe gerust nogmaals mee ! Gert Jaap M kreeg vandaag geen geel, al zat hij er toch weer 1x heel dicht bij. Erik van G kan met een goed bitje best mee, zo bleek.

  Volgende week de laatste wedstrijd in de heenronde (RC Utrecht – thuis). Dat wordt gezien de ranglijst een bijna onmogelijk opgave, maar we gaan het meemaken. Daarna weten we precies waar RFC Gouda aan toe is in de tweede helft van de competitie, die overigens (na zondag) pas op 10 december verder gaat.

  Niels