• Goudse rugbyers winnen voor het eerst sinds oktober weer een wedstrijd

    Na een paar keer heel dichtbij een overwinning geweest te zijn in de afgelopen weken, was het dan tegen RC Rotterdam eindelijk weer eens zover. RFC Gouda won met 29-26 van concurrent & buurman Rotterdam en deed daarmee zeer goede zaken in de overbevolkte middenmoot van de 3e Klasse. Ondanks diverse afmeldingen kwamen de Gouweneuzen met een redelijk sterke formatie de wei in en dat was maar goed ook. De gasten, slechts met 15 kerels sterk (en daarmee dus niet met het gevreesde contingent heren uit RRC 1, dat vrij was) hadden dus geen wissels maar wisten goed partij te bieden. In de eerste helft, met de wind mee, ging het allemaal redelijk gelijk op, maar RFC Gouda kwam met een licht voorsprong de eerste 40 minuten door, ervan uitgaand dat in de 2e helft (met wind mee) orde op zaken gesteld zou worden. Op zich gebeurde dat wel, maar Rotterdam kwam nog (te) vaak zeer gevaarlijk uit de verdedigende linies. Ergens halverwege de tweede helft werd het nog onnodig spannend toen de gasten nogmaals scoorden en de score op 29-26 zette. Maar op een uitval na kwam de overwinning niet meer in gevaar, maar aan de andere kant, in de slotfase wist RFC Gouda tot 2-3 maal toe een bijna zekere score niet te verzilveren. Door de overwinning stijgt RFC Gouda een paar plaatsen in die overvolle middenmoot. Volgende week komt RC Delft op bezoek. De Delftenaren bezetten ook een plek in die middenmoot dus ook aanstaande zondag moet RFC Gouda weer vol aan de bak.

    Niels