• RFC Gouda gewoon totaal kansloos tegen Utrechtse Studenten : 64-12

  Op papier zag het er allemaal leuk uit, de nummer 4 tegen de nummer 5, maar in de praktijk was het David tegen Goliatht. Hard te verkroppen, maar de ouwe garde der Utrechtse Studenten is gewoon beter en slimmer dan wat RFC Gouda vandaag de dag de wei in kan sturen. Een hard gelag, de keiharde werkelijkheid en bij vlagen moeilijk te accepteren, maar wel een feit.

  De eerste minuten waren nog in Gouds voordeel. De Goudse backs waren sneller en alerter, dus binnen een kwartier was het 7-0, in Gouds voordeel. Maar na een minuut of 20 was de pret er wel af. De Utrechters bleken dan misschien niet fitter, maar wel slimmer en efficienter. Door steevast de bal in de voorwaarsten te houden was bij rust de stand al 32-7, een bijna onmogelijke opgave.

  RFC Gouda werkte hard maar als elke scrum verloren werd en ongeveer 75% van de line-outs in de gretige knuisten der voormalig studenten viel, is het spelbeeld duidelijk. USRS had balbezit en RFC Gouda hobbelde er achter aan. En dan wordt het moeilijk want na JC zei een andere JC al dat ” je een bal moet hebben om te scoren”. USRS scoorde hier en daar een try en Gouda kon niet anders dan toezien. Hard maar waar : Ze waren gewoon beter.

  Via die 32-7 ruststand werd het gat langzaam maar zeker groter en RFC Gouda kon zijn stenmpel niet drukken. Werkelijk alle scrums werden verloren, ondanks het volledig leeghalen der trucen-doos. De ref zag de trucs voorbij komen, was zeker niet tegen RFC Gouda maar op een harde tackle na was RFC Gouda niet anders dan bezig dan achteruit wandelen. We kunnen er 100 regels aan wijden maar USRS was heer en meester. De eindstand was 64-12 en lijkt gewoon terecht. Snel vergeten en veel van leren voor RFC Gouda.

  Hoogtepuntje was dan de derde helft. USRS bleek niet echt gezellig, sterker nog : het was ronduit triest en gewoon student onwaardig (jammer) maar het weer deed wonderen. Luid kwebbelend met – naar eigen zeggen – tientallen hockey wereldsterren werd het nog opvallenad laat. Het zij zo.

  Volgende week dan naar Delft voor de confrontatie tegen DSRC. Ook dat gaat niet makkelijk worden.