• RFC Gouda verwachtte een pak rammel in Zeeland…..en dat kwam ook : 5-89

    RFC Gouda verwachtte een pak rammel in Zeeland…..en dat kwam ook : 5-89
    Een uitwedstrijd naar 1 van de 3 topteams in de Derde Klasse Zuidwest was voor de herindeling enkele jaren terug een garantie voor een spannende wedstrijd. Maar de tijden zijn veranderd. RFC Gouda ziet concurrenten van weleer naar boven of naar beneden verdwijnen. Tilburg, Hookers 2 en HRC 3 dwongen afgelopen seizoenen promotie af, maar DIOK 3, Reeland, REL en Te Werve 2 hielden het niet vol en degradeerden. Dus staan er plots nieuwe teams bovenaan te strijden om de punten.De oude ballen van Utrechtse Studenten, Utrecht 2, Oemoemenoe 2 en – met beetje fantasie – Tovaal, het zijn redelijke nieuwe namen. En (iets minder) ineens doet RFC Gouda al jaren niet meer mee bovenin en dat is even wennen. Zo ook dit weekend tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Ten eerste een heel eind weg en daarmee al niet populair, ten tweede een team wat eenvoudigweg veel beter is en ten slotte een contingent afwezigen…kortom: Dat kon niet veel worden, binnen de lijnen.

    Met grote moeite werden precies 15 Helden zover gekregen om af te reizen naar deze zekere pak rammel. Hulde ! En inderdaad , die kwam ook. Maar als het binnen de lijnen niet lukt, dan maar buiten de lijnen zorgen dat het een mooie middag wordt. Zeer aparte bidons in de kleedkamer en bij de warming up. “Onder de 100 houden en 1x scoren”, dat is dat het Strijdplan. En zo geschiedde. En hoe ! Een heuse ‘zoombah’ van Karim B in het vooruitzicht (ook dat is best lang geleden alweer), en alleen daarom al onvergetelijk. Bijna iedereen zal zich zijn zoombah nog wel herinneren. Rare traditie, maar wel heel internationaal en misschien wel het braafste & onschuldigste inwijsdingsritueel ter wereld.

    Hoe dan ook, ingecalculeerd verlies, mooi weer, er werd hard gelachen en de nabespreking in een niet nader te noemen etablissement aan de lokale Markt maakte de zaondag weer helemaal compleet.

    Volgende wedstrijd is de laatste competitiewedstrijd thuis. Over 4 weken pas, tegen Sanctus Virgil (22 april). De 15 helden van vandaag worden bedankt en beloond voor hun clubliefde, inzet, teamgeest en sportiviteit en hebben daarom zeker een basisplaats verdiend ! Daarna nog uit naar URC (29-4) en uit naar DSR-C (6 of 13 mei, men is in overleg).