• Oranje rugbyteam traint bij Goudse Rugbyclub

    Oranje rugbyteam traint bij Goudse Rugbyclub

    De rugbysport is de laatste jaren enorm gegroeid in Nederland en ook onze nationale teams laten zich gelden in Europa.  Op 7 april zal het EK voor landen, team onder 20 jaar, van start gaan in Portugal. Het Nederlandse team zal met 26 spelers afreizen en proberen de hoofdprijs daar weg te slepen Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en de laatste tactische aanwijzingen uit te proberen, heeft het Nederlands team gekozen voor Gouda als hun basis voor de voorbereiding. De trainersstaf bestaat uit Zane Gardiner, Matt Roper en Marcello Melpignano die deze talentvolle rugbyers mogen klaarstomen. Marcello is al jaren verbonden aan RFC Gouda en heeft sinds enkele jaren een belangrijke rol binnen Rugby Nederland. Ook bij RFC Gouda is het ledental enorm toegenomen en zijn er zelfs 3 spelers geselecteerd die mogen meedoen met het Nederlands team onder 17 jaar. De club is dan ook erg trots dat zij deze spelers mogen leveren aan het Nederlands team en dat de selectie van het Nederlands team onder 20 jaar RFC Gouda heeft gekozen tot hun trainingskamp.

    Dit bericht is verschenen in de Goudse Post (4 april 2018).