• RFC Gouda doet goede zaken en wint eindelijk weer eens een uitwedstrijd

  RFC Gouda doet goede zaken en wint eindelijk weer eens een uitwedstrijd

  Voor het eerst in anderhalf jaar (!) wint RFC Gouda weer eens een uitwedstrijd. In maart 2017 werd nog gewonnen van het toen al gedegradeerde Nieuwegein, vandaag was het tegen Delftse Studenten: 7-32. En dat geeft de Goudse burgers moed.

  Een opvallend jong team, maar liefst 17 afmeldingen en dan nog met 19 op pad, zowaar op tijd… dat zijn dingen die bijna on-Gouds zijn. En opeens ook een heel ander game-plan dan normaliter tegen studenten (of moet ik al ‘vroeger’ gaan zeggen?). Voor de oudere kijkers was het even schrikken toen de bal zelfs naar centers en wingers gespeeld werd tegen studenten. “Levensgevaarlijk!” werd er nog geroepen maar binnen 2 minuten was het al 5-0 voor Gouda, nota bene door een center (Eric B). Gelukkig was niet alles helemaal anders, de scrum der studenten was net als ik afgelopen 27 jaar niet sterk genoeg tegen Gouda. Ongeveer elke Delftse scrum resulteerde in Gouds balbezit, of het werd tenminste een rommeltje, ook goed.
  Zodoende was het eigenlijk eenrichtingsverkeer. RFC Gouda viel aan, de studenten kwamen nauwelijks in het Goudse territorium en het was dat een aantal Gouwenaars nog wat babyvet of vaseline aan hun kladden hadden want het aantal knock-ons was tenenkrommend. Balletje achterlangs, ook vaak gezien en ging eigenlijk altijd fout. Met Auke, Jesper, Roy, Luuk, Roger en later Jens en Barend in de driekwartlijn was het wachten op de punten. En die kwamen ook. Bij rust was het 0-17, over en uit eigenlijk.

  Na rust werd RFC Gouda wat slordig en na een mislukte pass in eigen trygebied waren de studenten er als de kippen bij om de tegentry te drukken. De eer was gered. Zoals wel vaker hadden de studenten het ook fysiek zwaar tegen Gouda. Hier en daar een kreukel en een verdwaalde bloedneus, dus het werd alsmaar zwaarder. De Goudse heren wisten nog 3x te scoren en langzaam maar zeker dus die langverwachte uit-overwinning zeker te stellen. Mooi was het optrden van de ‘jonkies’. Max, Roel, Quinten, nog een Max, Marko en ook Millo nog, ze lopen vaak voorop, snappen het spel (nog niet zo goed als wij oude mannen natuurlijk) en zijn conditioneel fit.

  Volgende week een hele andere koek: Utrechtse Studenten (thuis). Vorig jaar nog veel te sterk voor Gouda maar nu met 0 uit 4 stijf onderaan. Heel vreemd. We gaan het meemaken.

  Niels