• Dukes zijn gewoon iets verder dan RFC Gouda: 14-26

    In de eerste thuiswedstrijd van de ‘Champions’ campagne mocht RFC Gouda het opnemen tegen The Dukes uit Den Bosch, naast Utrecht & Rotterdam, een van de Grote Drie uit de eerste fase van de competitie.

    Net als vorige week tegen Thor, begon RFC Gouda goed aan de wedstrijd en zeker in het eerste kwart ware beide teams erg aan elkaar gewaagd. Het was Roy E. die dartelend tussen de Boschse de linies kon glippen en de thuis ploeg op 5-0 zette. Met conversie erbij, 7-0. De Boschse ploeg scoorde voor rust ook, maar dan zonder conversie, waardoor de ruststand 7-5 was voor RFC Gouda. Na rust ongeveer hetzelfde beeld, een gelijk opgaande wedstrijd en na tries van Jens P en wederom een Boschse try was het 14-12 met nog ongeveer twintig minuten te gaan. En dan zie je, net als in hogere competities en zelfs op professioneel niveau, het verschil tussen de net-iets-betere ploegen en de net-iets-mindere ploegen. Het is de moeilijk te benoemen maar de bekende combinatie van conditie, vernuft, talent, ervaring en een beetje geluk die dan het verschil maakt. De bekende Vooroplopers bij RFC Gouda kunnen niet alles meer belopen, de Boschse driekwarters zien hier en daar een paar gaten die de Gouwenaars niet zagen en als strandzand gleed de wedstrijd door de vingers. 14-12 werd 14-19 en zelfs 14-26. Veel beter dan de heenwedstrijd en misschien een klein beetje geflatteerd, maar een mooi en goed resultaat en zowaar complimenten & waardering van de tegenstander want spelen tegen RF Gouda is kennelijk best zwaar. Geen punten maar woorden: Daar moeten we het dan maar even mee doen.

    Al met al heeft RFC Gouda weer laten zien dat we best lang mee kunnen met de Top 6 maar tot nu toe net niet lang genoeg. En eerlijk gezegd wisten we dat natuurlijk wel. Maar met zo’n jonge ploeg, die ook nog eens elke week in een ander opstelling speelt, is dit een ideale bodem voor de toekomst.

    Die toekomst begint dan al op 10 februari want dan mag RFC Gouda naar Utrecht en ook dat wordt weer niet eenvoudig, zoals waarschijnlijk in deze Top 6 niet een wedstrijd eenvoudig zal worden (kijk maar naar Ascrum die ineens van iedereen winnen).

    Niels