• RFC Gouda wint in spannende wedstrijd van ASCRUM: 34-24

  Na 6 nederlagen op rij in de loodzware Cup Poule de 3e Klasse Zuidwest, waar RFC Gouda zich nipt voor wist te kwalificeren, hebben de Goudse rugbyers dan toch (eindelijk?) hun eerste overwinning te pakken. In Amsterdam werd tegen de vermaarde formatie Amsterdam Academicals (oud studenten van de UvA) in het slot van de 2e helft de overwinning uit het vuur gesleept. In de eerste helft bleek de Goudse scrum niet opgewassen tegen de veel sterkere Amsterdammers. Gouda had het in die eerste 40 minuten moeilijk, eerst met zichzelf, vervolgens onderling en tenslotte ook nog met de referee. Gelegenheids-hooker Eric B zat 6 uur later nog met zijn hoofd tussen de pijpen van zijn one-see, maar het bleek niet voor niets. Mede door het winnen van veel line-outs, ook die van de gastheren, kreeg RFC Gouda, vooral in de 2e helft heel veel balbezit. En daar wisten de driekwarters wel raad mee. Daar waar deze heren in de vorige editie voor Kerst compleet overlopen werden, waren ze nu sterker en fitter. In het laatste kwartier wist de groen-blauwe formatie 2 x te scoren en was het gedaan met de tegenstand. De achterstand werd omgetoverd in een voorsprong en zodoende, de eindstand 24-34, in Goudsch voordeel. Heel knap gedaan, een wedstrijd met een lastige (edoch memorabele) eerste helft en een hele sterke tweede helft. Ondanks de overwinning houdt RFC Gouda nog wel de 6e (en laatste) plek in de Cup Poule vast maar nu vlak achter RC Utrecht (wat gisteren onbegrijpelijk met 120-0 werd weggevaagd door Thor).

  Nog 3 (uit) wedstrijden te gaan:

  7 april Dukes
  14 april Utrecht
  12 mei Rotterdam

  Het Brits team wat zou komen heeft helaas afgezegd. Daarom staan er dus dit seizoen (nog) geen buitenlanders op de rol.

  Niels