• Batavieren laten in eerste wedstrijd ooit meteen van zich horen in Wageningen

  Batavieren laten in eerste wedstrijd ooit meteen van zich horen in Wageningen

  Voor het eerst in jaren heeft RFC Gouda weer een 2e team opgetuigd. Dat team gaat in een cluster met Dordrecht & Eilanders (uit Middelharnis) 4e klasse spelen en zal bestaan uit de overloop van het eerste team en een handvol gretige Glorianen. Het clusterteam draagt de naam “Batavieren” en zal na vandaag spelen in een der lelijkste shirt die u ooit gezien heeft.

  Om elkaar goed te leren kennen werd er besloten een toernooi aan te doen en de keus viel op het FIALAR toernooi in Wageningen. RFC Gouda heeft de reputatie zelden naar toernooien te gaan, maar als er dan gegaan wordt er ook gewonnen, althans de laatste keer was dat zo.

  Hoe dan ook, 6 man van de Eilanders en 13 van Gouda (hadden er overigens 15 moeten zijn – foei die 2 aangesprokenen!) vormden plots een cluster en togen ietwat onbekend met elkaar het veld in, Dat de Wageningse heuvels vogels van een gevarieerd bont pluimage aantrekken bleek toen ‘good-old’ ntoine M (a.k.a. Antwat – ooit verkeerd verstaan) stond te fluiten als een wulpse nachtegaal. De legendarische man die ooit iemand van het veld stuurde in een vriendschappelijke wedstrijd wegens het niet de juiste kleur hebben van zijn broekje, trok met zijn getjirp (en de soms bijzondere uitleg erachter) de nodige aandacht. Geel geven voor offside op een toernooi voor 3e klassers of een rode kaart voor aanvang van de wedstrijd uitdelen met de opmerking “Hier heb je ‘m vast, hou ‘m zelf maar bij je” zijn nog niet eens klassiekers te nomen. Enkele zeer jonge senioren kenden dit fenomeen nog niet en waren enigszins van de leg maar de nestors legden de geschiedenis rustig uit: Er was eens…

  Tegenstander Bulldogs (een traditionele grootmacht in ’s Neerlands 3e Klasse) wist wel raad met het zooitje Batavieren mee en won eenvoudig. In de tweede wedstrijd, tegen gastheer Wageningen, hadden de Batavieren het lek boven en werd er nipt gewonnen. Vervolgens een soort kruisfinale tegen het Arnhemse Pigs, normaliter altijd goed voor een stevige pot, maar ditmaal niet. De vlotte Batavieren, zeg maar Bataviertjes, hobbelden rustig over de groene Wageningse zoden, onderwijl de bal met speels gemak naar elkander spelend. Kat in het bakkie. Hoogtepunten waren de scheet in de scrum en een soort ‘Sonny Bill Williams’ actie van Rob. Het was uit de overlevering nou niet helemaal duidelijk of dit nou de finale was of dat de finale niet doorging omdat alles uitliep (het blijven studenten – kunnen echt niets) maar voor het verhaal schrijven we dit toernooi dan maar op onze naam.

  Na afloop vroeg Tim Tattoo – de regelneef achter het cluster – hoopvol of hij vanaf volgende week elke week op zo’n contingent kwaliteit en kwantiteit Gouwenaars mocht rekenen. Dat zal wel niet, liet ik voorzichtig vallen. Maar hoe dan ook, een prachtig begin van het cluster!

  Extra grote dank aan Jesse, Simon, Roy, Jesper, Eric, Rob en Max. Hulde aan de enige echte Gloriaan Both. Een warm en officieel welkom bij de senioren: Mario, Tjerk, Floris, Dennis, Victor & Sem.