• Goed begin van competitie voor RFC Gouda

  Afgelopen weekend begon de competitie dan echt voor alles boven de 12 jaar en absoluut hoogtepunt was de 35-12 overwinning van de Colts (<18 jr) op grootmacht RC Eemland in Amersfoort. De Goudse pubers zijn na het (helaas nooit gevierde) kampioenschap gepromoveerd en mogen zich, zeker na die overwinning, tot de beste 12 van Nederland rekenen. Da’s echt heel bijzonder voor Goudse begrippen.

  Helaas gooide COVID al meteen roet in het eten voor de ambities van RFC Gouda I want tegenstander USRS (Utrechtse Studenten) haakte vrijdag al af vanwege de vele afmeldingen. De wedstrijd is verschoven naar 25 oktober (maar dan zal corona nog niet weg zijn uit 030, dus we zien wel). De crème de la crème van de 4e Klasse, de Batavieren (RFC Gouda II zo u wilt), maakten dankbaar gebruikt van dit overschot aan senioren want met een plots meer dan volledig team werden de Leidse Studenten nipts verslagen (27-22), dat was zonder de hulp van de jonkies niet gelukt.

  De Junioren (<16 jr) verloren, aan de Uiterwaardseweg, nogal geflatteerd (5-27) van HRC en de Cubs (<14 jr) maakten met 52-10 gehakt van RC Breda.

  Aanstaand weekend spelen de Cubs (za 12u), Colts (za 13.30u) en Batavieren (zo 15u) in Gouda. Grappig detail: 3x dezelfde referee, nu al een vriend van het huis dus. RFC Gouda I mag naar Delft om tegen Thor aan te treden.

  Ook vermeldenswaardig: De Dames Clinic van afgelopen maandag was een groot succes. Ondanks hondenweer en corona toch nog best een redelijke groep. Aanstaande maandag weer (12-10, vanaf 19u).

  Tenslotte nog een potentieel interessant potje met geld in deze financieel lastige tijden: De Rabobank stelt fondsen beschikbaar voor materialen & clinics, dus stem s.v.p. op RFC Gouda via https://www.rabo-clubsupport.nl/hollandse-ijssel/promotiemiddelen