• Bestuursupdate

  Het is lang stil geweest. Maar de zomertijd is vorige week alweer ingegaan en de avondklok een uur verlengd. Tijd om even stil te staan bij het wel en wee van RFC Gouda.

   Allereerst wil ik een enorme dank uitspreken aan het vrijwilligerskader van RFC Gouda. Vanaf het moment dat de wedstrijden en competitie werden stil gelegd zijn alle trainingen voortgezet. Van vele ouders en supporters ontving ik complimenten over de wijze waarop de jeugd vertier werd geboden in de tijd dat zij niet naar school toe mochten en weinig andere contacten hadden. De rugby was een welkome afwisseling en vele van jullie hebben naast de trainingen meerdere onderlinge wedstrijden georganiseerd. Hulde en dank daarvoor.

  De tijd is ook nuttig gebruikt om het scheidsrechtergenootschap te versterken. Als club mogen we ons al gelukkig prijzen met een aantal zeer kundige scheidsrechters die op hoog niveau leiding geven aan het rugbyspel. Ook voor de lagere teams zijn begeleiders nodig en de afgelopen maanden hebben velen onder leiding van Appo de nodige scholing ontvangen.

  De competitie is vroegtijdig afgebroken en dat is jammer want veel teams waren zeer voortvarend van start gegaan. Zowel de Colts als de Cubs waren ongeslagen en ook het 2e senioren team was voortvarend van start gegaan. Het 1eXV was ongeslagen in alle oefenwedstrijden maar heeft geen enkele competitiewedstrijd gespeeld. We zien uit naar de tijd dat al dat talent zicht weer mag meten met andere teams uit Nederland.

  Tenslotte dank aan alle leden en sponsoren die ondanks het feit dat we weinig plezier hebben kunnen bieden de club trouw zijn gebleven. Jullie steun wordt enorm gewaardeerd.

  Tot zover achterom kijken, nu een blik vooruit.

  Sinds deze week zijn alle 2e jaars jeugdspelers doorgeschoven naar hun teams van volgend jaar. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen en nieuwe spelvormen maar hebben spelers ruim de tijd om elkaar te leren kennen en klaar te zijn voor een nieuwe start. De technische commissie start onder leiding van Nick Barker & Niels Ansinger met het leggen van de puzzel voor het kader (lees trainers en teammanagers) Wil je als ouder/supporter helpen in welke rol dan ook meld je dan s.v.p. bij Niels of Nick.

  Rugby Nederland verwacht dat we in september weer kunnen starten met de competitie. Alle teams die de reguliere competitie spelen blijven in de klasse waarin ze afgelopen jaar speelden. Er is dus geen promotie en degradatie geweest.

  Bij de jeugd zien we in alle leeftijdsgroepen een verdere groei. Dat is niet allen bij RFC Gouda maar bij alle verenigingen in de regio. Wellicht omdat rugby de enige plek was waar je de afgelopen maanden legaal met je leeftijdsgenoten mocht ravotten. Voor sommige verenigingen is de groei zo snel gegaan dat zij aan de grenzen van de veldcapaciteit zitten. Voordeel voor RFC Gouda dat wij nog ruimte hebben en dus volgend jaar waarschijnlijk ieder weekend wel wat te doen is aan de Uiterwaardseweg omdat er altijd wel een leeftijdsgroep thuis speelt.

  Dat maakt het stapje naar de accommodatie. We hebben akkoord van de gemeente om een bouwvergunning aan te vragen voor uitbreiding van de kleedkamers. Door alle perikelen van de afgelopen maanden zijn we nog niet zover dat de vergunning er is maar de seinen staan op groen. Daarnaast hebben we de nieuwe LED verlichting in gebruik mogen nemen. Tevens met de gemeente in gesprek om de zomerrust van het veld te verkorten zodat we zo lang mogelijk kunnen blijven trainen. Dat is ook wel nodig want op 3 juli verwachten wij nog bezoek van een team uit Engeland, Minchinhampton RFC.

  Ondanks alle steunmaatregelen van de overheid en de gemeente heeft de crisis ook een flinke deuk geslagen in onze begroting. De baromzet is toch een belangrijke kurk waar de club op drijft. We zijn daarom enorm verheugd dat een aantal nieuwe sponsoren zich bereid hebben verklaard om zich aan de club en ons nieuwe clubshirt te verbinden. We leggen op dit moment de laatste hand aan ontwerp en opzet en willen hiermee voor eens en voor altijd de rugnummer-discussie bij de CJC achter ons laten. Alle plannen zijn erop gericht om uiterlijk per 1 september de gehele club in een nieuw tenue te hebben.

  Ik kijk uit naar het moment dat we weer gezamenlijk van de rugbysport mogen genieten. Groeten, Gert Jaap