• Goudse rugbyers dwingen in aanloop naar seizoen alsnog promotie af

  Goudse rugbyers dwingen in aanloop naar seizoen alsnog promotie af

   

  De Goudse rugbyers van RFC Gouda gaan na een volledig mislukt corona-seizoen deze week starten met hun trainingen en meteen kregen de senioren een welkome verrassing te horen: RFC Gouda gaat weer 2e Klasse spelen, dus weer semi-landelijk.

  Omdat er eigenlijk bijna anderhalf jaar niet gespeeld is, werd door de Rugbybond naar de prestaties van de afgelopen 2 seizoen gekeken om te bepalen wie er alsnog zou promoveren en degraderen. Laat RFC Gouda nou net in de zwaarste 3e Klasse zitten en ook nog eens (minstens) twee maal bij de top 3 te geëindigd te zijn.  Zodoende werden dus achteraf voldoende punten gehaald om alsnog te promoveren.

  “Het zal niet makkelijk worden want 2e en 3e Klasse zijn echt wel wat anders en er zitten een paar grote namen bij. Maar met de huidige, relatief jonge maar wel ervaren selectie, moeten we het op conditie op papier vol kunnen houden. Dat was in het verleden, met een veel gelauwerde selectie, vaak het probleem, zeker in de 2e helft van het seizoen”, aldus aanvoerder Roy Ekkelboom. Net als in voorgaande seizoenen is RFC Gouda zeer succesvol gebleken in het opleiden en behouden van eigen jeugdspelers, want ondanks de gebruikelijk uittocht van 18-19 jarigen naar (o.a.) studentensteden, blijven er dit seizoen maar liefst 9 zogeheten ‘colts’ hangen bij RFC Gouda. En dat is ook goed nieuws voor de tweede selectie, spelend onder de naam Batavieren want voor de jonge jongens die nog niet helemaal klaar zijn voor het tempo en het niveau van die 2e Klasse is er sinds een jaar of drie een zeer attractief alternatief bij de Batavieren waar ze, in de 4e Klasse naast een hele grote groep 30+ ers hun spelminuten wel gaan maken. RFC Gouda begint de competitie op zondag 19 september.

  RFC Gouda zit in de volgende poule. Exacte data worden volgende maand bekend.