• Batavieren beginnen seizoen met eclatante overwinning op Bassets: 46-45

    Batavieren beginnen seizoen met eclatante overwinning op Bassets: 46-45

     

    Het seizoen is begonnen. De Batavieren speelden ‘thuis’ in Middelharnis tegen de 3e XV van de Sassenheimse Bassets. Ondanks een krakend en piepend 1e XV van RFC Gouda, wat door de vele vakanties en k-smoezen alleen Fabian B wilde afstaan aan de Batavieren, waren de Batavieren meer dan compleet. Memorabel was ook het debuut en aantreden van 1-eieige tweelingbroer van Maartje, Maarten Hagendijk. Negen Gouweneuzen en zeven Goeree-ers maakten zestien Batavieren en al snel kwamen de elf Bassets verhaal halen: Of ze er een paar konden lenen. Dus – zo nobel als de Batavieren zijn – werd een van de beter spelers uitgeleend en besloten om 12 tegen 13 te spelen. Gelegenheid-kapitein Fabian deed een hartverscheurend beroep op de motivatie, reserves in zijn donderspeech en na een traan van geluk begon de pot. De Bassets begonnen furieus. Een heus offensief van welgeteld 4 minuten leidde al snel tot 0-7. De voormalige Ereklassers (want dat waren de meesten) speelden recht-toe-recht-aan rugby en daar moesten de Batavieren even aan wennen. Niet lang natuurlijk, binnen een kwartier was het gelijk, mede door een paar hartverwarmend lange spurts van de wingers. Voor rust werden er nog wat tries uitgewisseld en de ruststand zal ergens rond de 20-20 geweest zijn. Levende legende Dennis B had ondertussen het veld moeten ruimen wegens een klagende ku(i)tspier. Na rust werd het zo mogelijk nog opener. Eigenlijk waren de Batavieren iets beter maar door steevats de bal in de hoek te drukken (en dus de conversie te missen) werden (achteraf ) kostbare puntjes gemist.  Roger (uitzonderlijk goed gemutst overigens) had het naar zijn zin, scoorde een paar keer en peerde de ene na de andere bal diep in vijandelijk gebied. Scrumhalf Daan strooide pass na pass de driekwartlijn in en met een (ondanks veelvuldig het tegenovergestelde bewerende) fitte Roel werd het daar een waar festijn van passjes onder de armen door, over hoofden , wachten op medestanders (met de try-lijn binnen handbereik-echt !) . De bassets deden het slimmer: Snelle penalties en handig gebruikmakend van ‘zonder 3e rij spelen’ sneden deze forse snaken geregeld vrij makkelijk door de Betavierse defensie. De ‘central heating’ van de Batavieren, met Veurzitter Gert Jaap en een noest wekende Tim in het midden hielden zeer goed stand tegen de ervaren Bassets en vooral daardoor bleef het heel lang gelijk opgaan. Ondergetekende mocht/moest ook nog even meedoen om een paar flauwe grappen te maken en handige overtredingen uit te lokken, om het negental compleet te maken. Bij de ‘last play’ call waren het bd Bassets die de bal vrolijk & express uit schopten om vervolgens te horen dat ze met 1 punt verschil verloren hadden. Ze konden er niet mee zitten: Sportief. Een zoombah rijker, foto’s onder de palen alsof we op SkySport waren en een paar welverdiende gele rakkers na afloop. Topdag ! Mooi weer, sportieve tegenstander, mooie pot, goeie ref (mooie verhalen ook) en dan met 1 punt winnen. Hoogtepunt was het optreden & verschijnen van Fabian: Eindelijk de langverwachte colts die door komen ! Op naar meer, volgende week op de TU in Delft.