• RFC Gouda 1 maakt het RC Tilburg lastig , maar wint net niet & Batavieren zijn geen 20 meer

    Het was een bijna perfect weekend, prachtige & heerlijke herfstzon, twee volledige senioren-teams op de been maar de uitslagen waren wat minder. De Eerste XV moest (thuis) tegen Tilburg werkelijk alles uit de kast halen om bij te blijven en – ondanks dat niemand precies wist waar Tilburg nou hoort: bovenin of onderin? – dat lukte bijzonder goed. De relatief “Jonge Goudse” formatie van trainer Raymond Offermans bleek eigenlijk helemaal niet de mindere … in de eerste helft. Na de denkbeeldige thee werd het verschil wel ietsje duidelijker. De Kruikenzeikers waren net iets feller, iets fitter en straften de Goudse vautjes meedogenloos af. Einduitslag was 12-33, in Brabants voordeel en dat was een beetje geflatteerd: Ze waren wel iets beter maar een verschil van 20 punten doet anders vermoeden.
    De Batavieren wisten dat de confrontatie tegen de tweede selectie van studenteam Thor een ‘slag der spelstylen’ zou worden. De “Belegen Goudse” Batavieren (en Eilanders!) gooiden alles in de voorwaarsten en dat leverde een aanval van bijna 20 minuten op. Studenten op hun achterpoten maar ze hielden stand. Het openingsoffensief leverde niets op en jahoor ….  daar spurtte er een snaak vandoor…onhoudbaar voor de gelouwerde heren, dus 0-12 bij rust. Na rust kwam uiteraard de gevreesde ‘uncontested scrum’ waardoor het eigenlijk een potje 7s werd, precies wat de studenten wilden. Dweilen met de kraan open dus.  Alle wapens werden de Batavieren ontnomen, behalve met bijna religieus fanatisme het losse werk aanvallen in de hoop de studenten van hun Grikese Eiland (Apropos) te brengen. Dat lukt slechts eenmaal en zo werd de eer gered: 5-54. Rugby is inderdaad veel leuker als je jong en fit bent, maar ook de Batavieren waren best tevreden.
    Volgende week gaat RFC Gouda 1 naar (titelkandidaat – op papier althans) RC Delft 1 en dat wordt ook weer een hele zware pot. Er zullen niet veel eenvoudige potjes bij zitten dit seizoen, dus “wen er maar aan , klamp aan en leer” is het motto. De Batavieren konden het de ervaren Leijenaars van DIOK Amigos niet aandoen om op 3 oktoberrrr te spelen, dus die wedstrijd is opgeschoven. Ook leuk is de week erop (9 okt): De eerste dameswedstrijd ooit van RFC Gouda. Thuis, tegen Amsterdam. Volgende week meer daarover.