• Eerste XV houdt het lang vol tegen topper RC Delft & Topweekend in ’t vooruitzicht

  Eerste XV houdt het lang vol tegen topper Delft & Topweekend in ’t vooruitzicht

  RFC Gouda had al een keer tegen RC Delft gespeeld, oefenwedstrijd in september, en ook toen bleek de voormalige Eerste Klasser een maatje te groot. Zo ook afgelopen zondag : Met 26-3 verliezen is geen schande tegen een team wat zich echt bovenin zal gaan bemoeien met de titel. Want zeker als het straks spannender wordt zullen de Delftenaren uit hun 2e en zelfs 3e team verse rekruten naar voren duwen,  een luxe die RFC Gouda (nog) niet helemaal heeft, wel een beetje, met een half 2e (wat overigens vrij was afgelopen weekend). Na drie (verlies-) partijen tegen teams die we straks bij de eerste zes zullen zien, weet RFC Gouda dat het niet weggespeeld wordt, maar dat de bovenkant van de Tweede Klasse nog iets te hoog is. Niet erg : Dat was en is het doel nog niet.
  Volgend weekend komt RC Octopus (Uden) op bezoek, een team dat zeker na hun ‘merge’ met startende verenigingen in Venray & Boxmeer, ineens over een grote kweekvijver bezit. Zondag aan de Uiterwaardseweg, om 15.00u weten we waar we aan toe zijn. De Batavieren mogen weer een potje rennen tegen de studenten, ditmaal die uit Leiden.
  Noemenswaardig zijn nog twee zaken:
  1. Zaterdag 9 okt om 14.30u de aller-aller-eerste dames wedstrijd ooit van RFC Gouda ! Thuis (met BBQ) tegen de Amsterdamse dames. Komt dat zien, heel bijzonder !
  2. Vrijdag 8 okt vanaf 19.00u….. de derde editie van de RFC Gouda Pubgolf ! Een waar spektakel waar naast gepaste kleding en dito taalgebruik, idioterie & kolder centraal staan. Start om 1900u (stipt) in De Tapperij, details op verzoek.(als whatsapp het weer doet)
  Daar laten we het maar even bij !