• Eerste XV krijgt eindelijk loon naar werken & Batavieren kansloos onderuit

    RFC Gouda Nieuwsflits: Eerste XV krijgt eindelijk loon naar werken & Batavieren kansloos onderuit

    Na twee weken herfstvakantie mochten alle (senioren-) teams weer de wei in gisteren en dat wilde de Eerst XV wel heel graag maar de Tweede XV niet heel graag.
    RFC Gouda mocht na 5 nederlagen tegen (wat nu blijkt) de nummers 1 t/m 4 uit de competitie, aantreden tegen Tovaal uit Goes. Tovaal (samentrekking van Het Ovaal – de vorm van de bal uiteraard) is een zeer oude bekende want beide teams speelden de afgelopen 20 jaar al heel vaak tegen elkaar. Zeker drie legendarische anekdotes zijn er verzameld tegen Tovaal, namelijk twee keer tijdens de wedstrijd de palen omgewaaid (bizar uniek) en de uitvinding van de zogeheten “juichtry” (heel hard juichen als er bijna een try gedrukt is waardoor de aanstormende referee erin trapt en een try toekent, hilariteit & frustratie op 1 vierkante meter) was ooit tegen Tovaal de winnende try. Dus een mooie gelegenheid om een maaltijd achteraf aan te bieden, zo gaat dat bij rugby. Eerst moest er gespeeld worden en met beide teams nog zonder overwinning, stond  er dus wat op het spel. Bij vlagen rommelig maar continu spannend en na 80 minuiten bleek RFC Gouda iets fitter en slimmer, al speelde het niet de beste wedstrijd van deze campagne. Maar 20-12 winnen (voor veel publiek) is een hele mooie opsteker ! Dat geeft de burger moed, dus op naar de volgende overwinning, al zal dat zondag a.s.lastig worden tegen mede-koploper Rotterdamse Studenten.
    De Batavieren mochten afreizen naar buurman Sparta (Capelle a.d. Yssel), stijf boveneaan en dat was echt een maat te groot. Dus werd Gameplan 2.0 weer eens van stal gehaald (“onder de 100 houden en 1x scoren” ) en – als dat je doel is – lukte dat bijna. Het werd slechts 74-0 voor de gastheren en, hoe gek ook, het was bij vlagen nog wel aardig om te zien wat de Batavieren probeerden. Maar absoluut kansloos uiteraard. Volgende week in Middelharnis tegen Rotterdam 3, dat wordt eerlijker.
    Ook de sociale agenda loopt alweer vol want na de traditionele Nieuwjaarswedstrijd/Receptie (Oude tegen Jong) op 8 januari, is ook het Open RFC Gouda Darttoernooi weer opgetuigd (15 jan) en er komt een Mosselavond (20 nov – TBD). Kortom, geneog te doen aan de Uiterwaardseweg !