• Eerste XV net niet langs Rotterdamse Studenten (5-20), maar Batavieren net wel langs Rotterdamse Burgers (48-45)

     

    Een middagje Gouda – Rotterdam stond er op programma afgelopen zondag. De Eerste XV traden op de Erasmus Universiteit aan tegen Rotterdamse Studenten, dat met een 4e plek in de competitie wel degelijk meedoet om de prijzen & promotie, en dus op papier een trapje hoger dan RFC Gouda. Maar zoals ook tegen nagenoeg alle ander teams bovenin deed de Goudse nummer 11 van de competitie het helemaal niet slecht. Maar ondanks tweemaal een man-meer-situatie konden de Gouwenaars het lek niet boven krijgen tegen de altijd snelle en fitte studenten. Het bleef lang heel spannend, maar in de slotfase werd gooiden de studenten de wedstrijd nog net op slot met een try: 20-5 in hun voordeel. Een beetje vertekend, maar ook dat is net de slimheid en een beetje geluk wat Gouda nog ontbeert.
    Een paar kilometer verderop, in Middelharnis, speelden de Batavieren een ‘thuiswedstrijd’ tegen Rotterdam (burgers). Daar een heel ander beeld, wat wel weer past in de 4e Klasse. De nummer een-na-laatst Batavieren bleek precies volledig te zijn terwijl de nummer 3 Rotterdam slechts met 12 was. Dus werd er iemand uitgeleend en 13 tegen 13 gespeeld. Uiteraard leen je dan ook je beste speler uit, een gastheer is dat aan zijn stand verplicht. Mede daardoor (en een vleugje windvoordeel) stonden de Rotterdammerse gasten bij rust met 5-31 voor en moesten de Batavieren in de achtervolging. Met nog een paar minuten te gaan werd de 48-38 gemaakt en er ontstond een bloedstollende slotfase waar een Six Nations wedstrijd jaloers op mocht zijn. Rotterdam maakte de 48-45 en alsof het profs waren speelden de Batavieren het tactisch uit. Beide teams bijzonder tevreden met 3 resp. 1 punt en een ware reclame voor rugby in de kelder van Nederland: Teams aanvullen, dames erbij (beide teams 1) en uitermate sportief.
    Volgende week gaan beide teams eigenlijk op een bijkans kansloze missie in studentenland: De Eerste XV mogen Nijmeegse SRV Obelix ontvangen, sinds gisteren koploper. De Tweede XV (a.k.a. Batavieren) mogen naar Rotterdam voor een confrontatie met de tweede selectie van de heren van de Erasmus. We gaan het weer meemaken !
    Ook vast aandacht voor de 27e. Dan spelen de Goudse Dames hun tweede wedstrijd ooit, aan de Uiterwaardseweg tegen de Groningse meiden.