• Wederom lastig weekend voor RFC Gouda

   

  Beide teams van RFC Gouda staan een-na-laatste in hun competities en wisten dat ze voor een loodzware opgave stonden afgelopen zondag. RFC Gouda 1 mocht het opnemen tegen mede-koploper NSRV Obelix (Nijmeegse Studenten) en de Batavieren mochten het opnemen tegen de Rotterdamse Studenten, eveneens koploper (maar dan 2 klassen lager).
  RFC Gouda 1 hield het weer heel lang vol, maar weer werd er nipt verloren 5-26. De studenten bleken net iets fitter, slimmer en vooral efficienter in hun aanvallen. Da’s dan kennelijk het verschil tussen 3e en 2e klasse want waar ‘vroeger’ RFC Gouda altijd wel vrij zeker wist dat het 2x tot 3x zou scoren, tenzij de tegenstander echt heel goed was, is dat nu wel anders. Het normaliter zou effectieve, redelijk recht-toe-recht-aan speltype van RFC Gouda heeft ineens meer verdieping & creativiteit nodig. Maar geen paniek, met het zeer jonge Goudse team gaat dat vanzelf komen. Het begint wellicht een tikkeltje eentonig te worden, dat nipt verliezen, maar het goeie nieuws is dat de Gouweneuzen dus wekelijks laten zien heel goed mee te kunnen met de sub-top en zelfs top van de 2e Klasse. Dat geeft de burger moed als straks, na Kerst de onderste 6 zich gaan scheiden van de bovenste 6 om een volledige competitie te gaan spelen. Daar moet iets te halen zijn !
  De Batavieren (RFC Gouda 2) hadden het zwaar … heel zwaar. Ondanks 3 geleende studenten bleek dat de zo naar promotie snakkende Rotterdammers het vooral in de driekwartlijn veel en veel beter voor elkaar hadden dan de Batavieren. “Heldhaftig verdedigen, onder de 100 houden en 1x scoren”  was het motto maar met constant 2-3 man overlap (omdat ze ongeveer 20 jaar jonger zijn, gemiddeld) kwam zelfs dat ‘game-plan’ in gevaar. Na 15 minuten was het al 28-0. De sportieve studenten leenden in de 2e helft absoluut niet de ‘restjes’ aan de Batavieren uit en dat redde de eer en (net) het game-plan: 7-88. Lijkt heel dramatisch maar kenners zullen weten dat het – hoe gek ook – soms nog best een wedstrijd was. Uitermate sportieve wedstrijd, ongekend strakke en goeie leiding, prachtig weer …  een betere reclame voor ‘recreatief’ rugby in de krochten van ’s Neerland rugbycompetitie is er bijna niet. Jammer van de twee vervelende blessures, helaas.
  Leuk om te melden is dat cubs, junioren en colts allemaal wonnen afgelopen weekend. Vooral voor de cubs heel leuk, hun eerste winst van dit seizoen.
  Beide senioren teams zijn nu twee weken vrij om zich op te maken voor SUPER SUNDAY op 12 december als beide teams thuis in Gouda spelen ! Met een ongetwijfeld heerlijke hap achteraf wordt dat weer een hele mooie, drukke dag voor RFC Gouda.