• “Driemaal is scheepsrecht” gaat tweemaal niet op voor RFC Gouda

   

  Zowel RFC Gouda 1 als De Batavieren (min of meer de tweede selectie van RFC Gouda) mochten afgelopen zondag voor de derde maal in hetzelfde seizoen aantreden tegen een tegenstander, maar ‘driemaal is scheepsrecht’ ging niet helemaal op.
  De Eerste XV van de Goudse club mocht het thuis opnemen tegen REL uit Etten-Leur en na een gelijkspel thuis in december, een verlies vorige maand in Brabant, werd er deze keer weer verloren. Het was geen afstraffing, sterker nog, op gegeven moment hing bijna een overwinning in de lucht, maar verloren werd er wel: 31-43. Op zich overigens helemaal geen schande want REL staat gewoon bovenaan in de (mini-) competitie. Vroeger had zo’n stand nog een bonuspunt opgeleverd, tegenwoordig niet meer: Weer geen punten voor RFC Gouda. Na Pasen gaat de competitie weer verder en vanaf 8 mei is het dan echt erop of eronder voor de Goudse formatie met twee thuiswedstrijden op rij tegen directe tegenstanders.
  De Batavieren vlogen er op de Universiteit Leiden weer genadeloos af tegen de Leidse Studenten (17-72) en ook dat was de derde keer dit seizoen. Verzachtende omstsandigheden waren er overigens wel want voor de 3e keer putte de Leidse aanstaande academici uit de selectie van een team dat aanzienlijk hoger speelt, dus helemaal eerlijk was het niet. Da’s het lot van een 3e of 4e Klasser en de Batavieren zijn stoer en trots genoeg om dat dan maar te accepteren.
  De Goudse jeugd deed het aanzienlijk beter: De Cubs (Under 14) wonnen heel knap in Goes van een Zeeuws/Brabants Cluster. De Junioren (U16) verloren van grootmacht Hilversum met grappig genoeg exact dezelfde stand waar een paar weken terug werd gewonnen van dezelfde tegenstander. Die hadden hun dag kennelijk niet … of toen juist wel (zeg het maar). De Colts (U18) wonnen zeer makkelijk van een Gelders Cluster en zijn daarmee met nog 1 wedstrijd te gaan al kampioen van hun poule geworden en dat is toch best een prestatie & enigszins verrassend. Op naar een finale !
  Aanstaand weekend wordt het eindelijk weer een ‘touring season’ ! Na twee jaar corona zijn de deuren weer open en dat gaan we zien & meemaken. Zaterdag vanaf 1400u komen er twee Britse Teams op bezoek voor de Colts: Medway RFC (Rochester, een grote club) en Wirral RFC (Liverpool). Zondag treedt een mix van Batavieren en Senioren aan tegen Stothert & Pitt RFC (een durp tussen Batch & Bristol), het 3e Engelse team wat Gouda aandoet aanstaand weekend.
  Staat allemaal op www.rfcgouda.eu/agenda/ uiteraard