• Begint eentonig te worden maar RFC Gouda kan weer heel lang mee … en verliest toch !

     

    RFC Gouda trad afgelopen zondag met een op papier bijna compleet en sterk team, aan tegen RC Aachen, inderdaad uit Duitsland. Door het uiteen vallen de Duitse bond & competitie heeft RC Aachen een verzoek gedaan om in Nederland te mogen spelen en dat werd ingewilligd. Overigens niet de eerst keer dat er Duitse teams in Zuid meespeelden. Begonnen in de Derde Klasse voor Kerst, maar snel vroegtijdig gepromoveerd¬† omdat ze veel te sterk bleken voor die 3e Klasse. Een tegenstander van formaat dus. En dan na een kwart wedstrijd met 15-5 voor staan, da’s niet slecht ! Met een ruststand van 15-22 aan de sinasappelen is absoluut geen schande maar dan komen die laatste 15 minuten. Dan blijken ze net iets groter, fitter en slimmer en da’s dan net het verschil tussen bovenkant en onderkant 2e Klasse. Dus weer hield RFC Gouda het heel lang vol, maar weer met lege handen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft RFC Gouda de degradatie-afwending niet meer in eigen hand. Zelfs als er gewonnen wordt van directe concurrent Tovaal zondag a.s. en Rotterdam , is het afhanekelijk van anderen. Spannend dus.
    Batavieren en Jeugd waren allemaal vrij.