• Senioren vullen competitie-vrij weekend met (heel kort) potje tegen RFC Reading (Eng)

   

  Afgelopen weekend was een competitie-vrij weekend en (dus) een mooie gelegenheid om te spelen tegen Britse ‘touristen’, ditmaal uit Reading, een stadje iets buiten Londen, ongeveer 2x Gouda maar dan wel met 4(!) rugbyclubs. Zoals aangekondigd trof RFC Gouda geen heren van RFC Reading 1 of 2 (da’s maar goed ook want dat is Ereklasse niveau) maar de creme-de-la-creme van de lagere teams en het Britse platteland had de oversteek naar Hoek van Holland gemaakt.¬†Uiteraard compleet met uitgebreide ‘sociale agenda’ en de BBQ. Altijd mooie verhalen (achteraf) en ook deze versie is eigenlijk nu al om niet snel te vergeten, maar helaas niet helemaal uitsluitend vanwege de lol en flauwe grappen. RFC Gouda, een heel leuk mengsel van Batavieren en RFC Gouda 1 snaken, maakte zich op voor een zware strijd, maar, en dat is echt uniek, stond na 20 minuten met 28-0 voor. Zou er dan eindelijk een keer gewonnen worden van een Brits team ? Da’s na het ooit komen van Het Tweede Couplet (van ons clublied) namelijk ondenkbaar. Helaas, en dat was echt een domper: Een zeer vervelende blessure (beenbreuk) bij een van onze gasten in die twintigste minuut. Nadat de brave borst was afgevoerd, werd besloten¬†niet (echt) verder te spelen en werd het tikkertje. Dus: Geen uitslag.
  Na de wedstrijd de bekende taferelen en zinloze, maar wel weer briljant uitgevoerde, ‘court sessions’: De minste – soms verzonnen – overtreding wordt meedogenloos bestraft door een volledig omkoopbare rechter (met zijn Joey Exotic vazallen) met allerlei straffen die je niet kan uitleggen in het kring-gesprek op de lagere school de maandag erop. Maar, ondanks de beenbreuk, was dit toch wel weer een hoogtepunt. Verrassend maar ook zorgelijk: Ook in Gouda zijn nog steeds mensen te vinden die met een microfoon in de hand, staand voor een groep, liefst op een balkon, het volk toeschreeuwend, ineens de ontembare neiging krijgen om anderen (soms weerloze, goedbedoelende, toevallige passanten) te straffen en pijnigen. Het genot & de kneepjes moeten meer van zijn vader Hans dan van moeder Els gekomen zijn*. ūüėČ
  Kortom: Een groot theater van kolder & idioterie en ‘what happens on tour, stays on tour” dus kom volgende keer maar kijken.
  *) Namen zijn uiteraard verzonnen en elke gelijkenis of overeenkomst is louter toeval. De man met de beenbreuk is naar verluid zaterdag meteen geopereerd en ondertussen weer op het eiland, veilig en wel.
  Terloops even laten vallen dat de Junioren helemaal naar Enschede gingen afgelopen zaterdag voor een inhaalwedstrijd om daar tegen 10 (!) boys, sportief te wisselen & lenen (en wel wonnen uiteraard). Op de Colts Finale na zit het seizoen erop voor CJC en TBM. Nu de leuke strand- en feesttoernooien.
  Wat rest ons nog ?
  • drie zeer belangrijke competitiewedstrijden voor RFC Gouda: 8 mei (thuis) tegen Aachen, 15 mei (thuis) tegen Tovaal en 22 mei (uit) naar Rotterdam. Twee keer winnen is een must. Drie keer winnen zeer welkom
  • aller-aller-laatste wedstrijd der Batavieren, 15 mei (thuis) tegen Dukes 4.
  • drie wedstrijden tegen ‘touristen’ : 4 juni (Glorie tegen Preston Grasshoppers), 11 juni (RFC Gouda 1 tegen Amber Valley) en de klapper 18 juni (Glorie tegen Les Angles d’Avignon). Plan de 19e niet teveel.
  • een colts finale ! zaterdag 28 mei tegen Hookers/Rotterdam, in Gouda
  • en een ‘onder 23’ treffen op zaterdag 10 juli (mengsel van colts & senioren) tegen Britten
  Staat ook allemaal op  www.rfcgouda.eu/agenda/