• Top weekend voor RFC Gouda ondanks bevestiging van degradatie

   

  Gisteren om 13.00u had RFC Gouda in Rotterdam nog een theoretische kans om niet te degraderen maar om 14.30u was zelfs dat niet meer aanwezig. Ondanks een hele goede wedstrijd tegen een zeer compleet en sterk RC Rotterdam 2 werd er nipt verloren: 33-20. De gastheren wilden sportieve wraak nemen op hun ‘afstraffing’ in maart waar RFC Gouda hen op verreweg hun grootste nederlaag trakteerde (57-17) en dat deden ze in stijl. RFC Gouda kwam nog wel voor, was aanvankelijk echt de snellere ploeg maar had het, halverwege de tweede helft, ook echt zwaar tegen de soms aanzienlijke oudere en sterkere Rotterdammers. De blijdschap in het Rotterdamse kamp na het laatste fluitsignaal (in een wedstrijd die voor hen nergens meer over ging) sprak boekdelen. Hoe dan ook, degradatie naar de 3e Klasse is een feit. Maar wel met een zeer positieve nasmaak want het hele seizoen is RFC Gouda nergens echt overrompeld, heeft waarschijnlijk verreweg het jongste team (gemiddeld), een doelsaldo wat veel beter is dan van concurrent Tovaal, op bonuspunten degraderen en wel naar Aken gereden (waar anderen dat niet eens doen) …  dat geeft de burger moed !
  Wat was er nog meer ?
  • De Cubs (U14)  en Colts (U18) speelden allebei op de Nationale Sevens en dat deden ze heel goed ! In een competitie met verder alleen hele grote namen meekunnen en de sportiviteitsprijs meenemen, dat is best bijzonder voor een club(je) als RFC Gouda !
  • Meer dan vermeldenswaardig was ook de dames-, meiden- of vrouwenwedstrijd in – het is er mooi – Dwingeloo. Met 10 dames op stap, 150km rijden om daar te constateren dat RFC Gouda het grootste contingent leverde, dat is toch ook speciaal. De van een afstandje soms merkwaardige mengelmoes van lang spelende tieners en instromende moeders (soms van diezelfde tieners) blijkt, ondanks/dankzij de bezielende leiding van Dennis Schoonveld, toch onderhand echt te kunnen rugbyen en na een paar jaar sleuren en trekken is damesrugby nu echt ‘here to stay’ en da’s een verrijking voor de club !
  Is het seizoen nu echt voorbij ?
  • Competitief wel. Nu de echte voor-de-lol wedstrijden. Op 4 juni (Glorie), 11 juni (senioren) en 18 juni (Glorie) Britten, Britten en Fransen op de thee. 10 juli nog een keer Britten. Ook nog een Gouda Beach op de 18-19 juni en ergens voor aantal jeugdteams North Sea Beach. Staat allemaal op www.rfcgouda.eu/agenda/