• Fantastisch weekend voor RFC Gouda

  Afgelopen weekend was in veel opzichten een fantastisch weekend voor Rugby Football Club Gouda. Zaterdagochtend begon met Gouda Beach, waar Guppen, Turven en later ook Benjamins, Mini’s  & Junioren ‘acte de presence’ gaven op de zonovergoten (en eigenlijk veel te warme) Markt. Letterlijk in de schaduw van het stadhuis was dit weer een perfecte reclame voor rugby in Gouda want met Hoek van Holland en Utrecht op bezoek was het druk, sportief en heerlijk spelen en kijken. Ook de colts kwamen in actie dit weekend, op North Sea Beach in Den Haag en tussen de absolute grootmachten van Nederland haalden de Goudse Colts de halve finale, waar met 1 punt verloren werd van HRC. Dat is echt heel knap.
  Later op de dag verschoof het centrum der aktie naar de Uiterwaardseweg waar, na 2 jaar corona-wachttijd, eindelijk Les Angles d’Avignon op bezoek kwamen. Precies 30 Fransozen, allen boven de 40, maar dat zegt niet zoveel. In omstandigheden die de gasten duidlijk veel beter lagen dan de Gouweneuzen, bleek na 10 minuten al dat Gouda niet zo heel veel in te brengen had. Ondanks de inbreng van een heel contingent 35-minners bleken de ervaren Fransen, waarvan er ongeveer 6 ooit (semi-) prof waren zo werd later verteld, veel slimmer en gewiekster. Dus een eindstand van 17-40 (ongeveer) zal het resultaat geweest zijn. Het hield niemand lang bezig want da’s ook niet het doel van zo’n wedstrijd. De BBQ met twee meegezeulde  rolkoffers vol wijn, kaas en worstjes (elk individueel met minstens een half uur uitleg uiteraard) was het hoogtepunt en (het kan nog steeds !) een nieuw fenomeen (de ‘carlito’) deed zijn intrede. Nee … dan had je er maar bij moeten zijn.
  Grote hulde voor alle vrijwilligers en opgetrommelde spelers. Ouders, bardienstboefjes, vlaggers, BBQ-ers, lijnentrekker, refs: Zonder jullie had dit allemaal nooit gelukt. Langzaam maar zeker treedt er een zekere mate van ‘rugby-moeheid’ op in dit hele lange seizoen en dat merken we aan alles. Het viel ook niet mee: Na eigenlijk twee jaar stilstaan ineens een lang seizoen met veel (inhaal-) vriendschappelijke wedstrijden. Normaliter waren we nu al bijna 2 maanden klaar.Nou, is het dan voorbij nu?… Bijna… nog 1 wedstrijd tegen een team uit zustergemeente Gloucester, in het kader van Gouda 750 jaar, zullen we maar zeggen. En natuurlijk de seizoensaflsuiting op 2 juli, info volgt volgende week. Daarna gaan we echt 2 maanden in zomerslaap (beloofd).
  zaterdag 2 juli seizoensafsluiting
  zondag 10 juli: Gloucester Minchinghampton RFC (senioren, kickoff 1400u)
  Staat allemaal op www.rfcgouda.eu/agenda/