• Gezellige seizoensafsluiting maakt einde aan lang & enerverend seizoen van RFC Gouda

    Afgelopen zaterdag sloot RFC Gouda het lange seizoen 2021-2022 af met een kleinschalige maar zeer gezellige seizoensafsluiting. Na twee jaar sportief aanrommelen door corona was dit seizoen dan eindelijk weer een min of meer normaal seizoen. Door het afhaken van een collega vereniging belandde RFC Gouda plots in de 2e Klasse en zo kreeg het al jaren gevreesde Promotiespook toch nog zijn zin ! De Goudse heren hebben het daar heel lang volgehouden, ondanks de relatief jonge selectie en pas een week voor het einde viel het doek definitief. Vanaf september weer ‘lekker’ in de 3e Klasse en dan kijken of er met een iets oudere maar veel wijzere selectie wel die stap naar ‘middenmoot 2e Klasse’ gemaakt kan worden. Dat duurt nog even !
    Batavieren deden hun best afgelopen 11 maanden, speelden al hun wedstrijden in de (ongeveer) Studentenklasse 4 Zuidwest en waar RFC Gouda eerst een later toegevoegd aanhangsel was van dit bonte gezelschap is het nu de ruggegraat (met gemiddeld 10 spelers en speelsters). Dus ook daar ging het goed en belooft dat van alles voor de toekomst.
    Sportief hoogtepunt was de prestatie van de Colts (Onder 18), zeg maar de A-selectie. Kampioen van Nederland op het 3e niveau, dan mag je jezelf bij de Grote 15 van Nederland rangschikken en da’s echt knap. Zoals altijd daar dan weer de grote vraag wie er gaat studeren, wie blijft, wie gaat werken, etc. LAten we hopen dat, net als afgelopen paar jaar, er weer een hand(je) vol blijft plakken. Junioren (O16) en Cubs (O14) zaten beiden in hele zware poules met lange afstanden en hebben het goed gedaan. Geen ‘zilverwaar’ mogen ontvangen of mee kunnen nemen, maar dan nog: In elke categorie een team, da’s mooi ! De jongere jeugd had elke week programma’s vol in de regio en van september toit eind juni waren die overal te vinden in Zuid West, in het gras en op de stranden ! Noemenswaardig waren ook de dames ! Niet zoveel gespeeld als gehoopt, maar het begin van een damescompetitie gloort aan de horizon en ook dat is echt bijzonder. Leuk ook om te zien dat er steeds meer meiden meedoen met de 4e Klasse heren (die overigens vanaf sepetmebr formeel ook ‘mixed’ gaat heten).
    Het is bijna een kopie van de speech van de Veurzittert, dus via deze weg ook sponsoren en vrijwilligers nogmaals dank ! Zonder jullie hadden we dit niet kunnen schrijven. Afsluiter was het fantastische compliment van scheidend hoofdcoach Raymond Offermans : “Het is nergens zo goed geregeld als bij RFC Gouda”. Als zo’n man dat zegt, mogen we best trots zijn.
    Is het dan echt afgelopen tot september ? Nee… zondag nog 1x, in kader van RFC Gouda 750 jaar, tegen zusterstad Gloucester. Kick-off 1400u