• RFC Gouda gaat met Renier Delport als trainer/coach nieuwe seizoen in

    RFC Gouda gaat met Renier Delport als trainer/coach nieuwe seizoen in 
    RFC Gouda start het nieuwe seizoen met Renier Delport als hoofdtrainer van de eerste selectie van RFC Gouda. Renier Delport vervangt daarmee Raymond Offerman die de stap heeft gezet naar de Ereklasse vereniging Ascrum uit Amsterdam. Delport is geen onbekende van de club. De van origine Zuid Afrikaan woont al vele jaren in Gouda en was de afgelopen jaren succesvol trainer van de oudste jeugd van de club. Veel van deze jongemannen komt hij weer tegen bij het eerste team. De ambitie is om de relatieve jonge selectie terug te brengen naar de 2e klasse waar het vorig jaar onfortuinlijk uit degradeerde maar wel zeer aantrekkelijk en competitief rugby liet zien. Zelfs tegen de topclubs werd verdienstelijk tegenstand geboden. “De huidige selectie is breder dan vorig jaar en door de doorstroom van jong talent heb ik er alle vertrouwen in dat deze groep mee kan doen om het kampioenschap”, aldus de nieuwe trainer. “Daarbij is spelplezier en veel speelminuten maken belangrijk. Omdat RFC Gouda ook een tweede team heeft kan iedereen, iedere week vol aan de bak.”
    De voorbereiding op het nieuwe seizoen starten volgende week en na oefenwedstrijden op 3 en 10 september, is de eerste competitiewedstrijd in het weekend van 18 september.