• LANDELIJKE DAMES RUGBY DAG IN GOUDA OP 2 OKTOBER 

    Aanstaande zondag vanaf 12.00u verzamelen zich aan de Uiterwaardseweg te Gouda een heleboel meiden om deel te gaan nemen aan de tweede Landelijke Dames Rugby Dag. Dames- of vrouwenrugby (mag allebei is me verteld) zit al jaren in de lift in Nederland en naast de Ere- en Eerste klasse competities zijn er steeds meer meiden die het leuk vinden om te rugbyen en af en toe een wedstrijd te spelen. Zo ook ik Gouda, want wat ooit begon als ‘een paar meiden van 16 die met de jongens meespelen’ is dat nu een groep van 15-20 dames, waaronder ook recent gestarte 30-ers en 40-ers, die elke week trainen en dus aan dergelijke dagen mee doen. Het concept van de door de bond georganiseerd Landelijk Dames Rugby dagen is simpel en past helemaal in de rugbysfeer en cultuur: Vanuit alle hoeken van het land komen halve en hele teams van niet-competitie spelende vrouwen bij elkaar om ter plekke teams te vormen en een (mini-) toernooi af te werken. Daarna uiteraard een gezellige derde helft, minstens zo belangrijk.
    Speelsters, begeleiders, referees, allerlei handen-uit-de-mouwen-stekers en supporters zijn van harte welkom !  RFC Gouda wil graag laten zien een goede gastheer te zijn en we hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen dit weekend !
    Voor meer info over dames rugby in Gouda, stuur een mail naar info@rfcgouda.nl