• RFC Gouda steekt stok in de wielen van RC Te Werve en wint eerste competitie wedstrijd met 19-0

  RFC Gouda steekt stok in de wielen van RC Te Werve en wint eerste competitie wedstrijd met 19-0
  Het weer in de 3e Klasse teruggekeerde RFC Gouda mocht het afgelopen weekend meteen opnemen tegen een team waarvan verwacht wordt dat het bovenin gaat meedraaien, het Haagsche Te Werve. De (ooit) fusieclub van destijds aartsrivaal KMD uit Wateringen en de Shell-expats van landgoed Te Werve waren duidelijk vroeg met de kippen op stok gegaan want vanaf het begin signaal was het van dik hout zaagt men planken bij de voormalige 1e Klasser. De jonge selectie van RFC Gouda bleek echter uit het juiste hout gesneden want met technisch (en tactisch) beter rugby werd elke aanval gepareerd en na een minuut of twintig werd zelfs een voorsprong genomen. Bij rust bleek helemaal niet alle hout timmerhout te zijn want toen stond het al 14-0 voor RFC Gouda.
  De tactische bespreking rond de denkbeeldige thee bleek voor Te Werve geen hout te snijden want vlak de hervatting scoorde RFC Gouda weer en was het 19-0 en dus feitelijk een gelopen race. Toch bleven beide teams niet op een houtje bijten want het fanatisme binnen en buiten de lijnen leed niet onder het gebrek aan spanning op het houten scorebord. Vervelend was de ongelukkig botsing (twee koppen tegen elkaar) van twee jong Goudse talenten, gelukkig gingen ze niet van hun stokje en bleek het mee te vallen. Dat kan niet gezegd worden van de vermeende beenbreuk van een Hagenees: Aan zijn geschreeuw te horen ging deze noeste werker minstens zes weken op een houten been of spalk lopen, maar ook hier, tijdens de derde helft liep deze alweer rond. Gelukkig maar.
  Met nog een kwartier te gaan kreeg een (gewisselde) speler van Gouda het letterlijk en figuurlijk aan de stok met de Te Werfse vlagger, hetgeen leidde tot voetbal-achtige taferelen met duw en trekwerk langs de kant. De dienstdoende referee snapte geen hout van de oorzaak van deze consternatie, maar besloot – waarschijnlijk terecht – dat doorspelen een knuppel in het hoenderhok zou zijn en dus werd het eindsignaal geblazen. De gemoederen bedaarden weer en al met al absoluut geen rustige maar wel een hele goeie middag voor RFC Gouda.
  Volgende week dan de eerste thuiswedstrijd, meteen twee stuks want ook de Batavieren spelen thuis. Om 1300u RFC Gouda – HRC 3 en om 1500u Batavieren – Sparta
  Minstens net zo belangrijk is de sociale kalender:  De mosselavond is terug van weggeweest. (7 okt), men kan zich weer opgeven voor de trip (5 – 7 mei 2023)
  Last but not least: Zondag 2 oktober spelen de Goudse dames weer een thuiswedstrijd.en zelfs de eerste Britten schepen zich al in voor een bezoek aan Gouda (herfstvakantie)
  Het staat allemaal op www.rfcgouda.eu/agenda/