• Absoluut topweekend(en) voor RFC Gouda !

     

    Afgelopen weekend was van ongekende weelde voor de Goudse rugbyers. Op zaterdag wonnen de Cubs (Onder 14) van hun leeftijdsgenoten uit Eindhoven. Op zondag speelde de eerste selectie van RFC Gouda – bijna letterlijk – met de Delftse Studenten van Sanctus Virgil. Het werd 105-0 voor de Gouwenaren en dat mag je een monsteroverwinning noemen. Nou is het wel zo in rugby dat je moeilijk met z’n allen op de try-lijn kan gaan bivakkeren om de schade beperkt te houden en elke score zijn 7 punten, maar dan nog: Dit gebeurt niet vaak meer in de 3e Klasse. Drie gespeeld, drie gewonnen: Dat is even wennen voor de Goudse heren want zoveel werd er (uiteraard) niet gewonnen vorig seizoen. Dan nestel je jezelf in de Top 3 van de (zware) 3e Klasse Zuidwest. Een trapje lager speelden de Batavieren, het cluster van het 2e team van Gouda met het 1e van Dordrecht, tegen de Rotterdamse Studenten en ook de Batavieren trokken aan het langste eind, maar dan met veel meer moeite want het werd 32-38 voor de halve Goudse selectie.
    Hoogtepunt was wat er zondag middag op het programma stond, namelijk een/de Landelijke Social Dames Rugby dag. Uit alle hoeken en gaten, van Goes, Meppel, Maastricht en Valkenswaard verzamelde een bont gezelschap niet-competitie-spelende meiden zich om ter plekke teams te vormen en twee of drie wedstrijden te spelen. Een prachtig concept voor een kleine sport als rugby – zeker de damestak – en RFC Gouda was best trots dat ook een keer te mogen ontvangen. Zulke dagen beginnen altijd een beetje rommelig maar iedereen had er zin en zodoende werd het een geslaagde middag.
    Het is bijna te zot voor woorden maar volgend weekend belooft ook weer groots te worden. De Mosselavond op vrijdag is terug van weg geweest, dus dat is altijd gezellig. Maar dan op zaterdag een heuse Super Saturday ! Na de allerkleinsten ’s ochtends vroeg, komen de Cubs (tegen Tilburg om 12u),Junioren (tegen het altijd beresterke Castricum om 13u) en Colts (tegen Pickwick Players Deventer om 14.30u) allemaal in actie. Zondag trappen de Batavieren af in Dordrecht, waar we nog nooit gespeeld hebben en RFC Gouda 1 mag naar het bizar snel groeiende RFC Haarlem. De nauwe banden die Gouda en Haarlem vroeger hadden zijn allang verwaterd maar toen speelden ‘we’ tegen Haarlem 1… nu tegen Haarlem 3… we gaan het meemaken.