• RFC Gouda blijft in en tegen Haarlem ongeslagen !

    Vier gespeeld, vier gewonnen ! Da’s een heel mooi begin van de competitie en het moet wel heel gek lopen wil RFC Gouda niet bij de Bovenste Zes eindigen straks in december. Maar na belachelijk en wellicht onverwacht makkelijke overwinningen op HRC en Sanctus afgelopen twee weekenden, was RFC Haarlem wel significant andere koek. Men moest flink aan de bak. Dat deden de heren dan ook en na 80 minuten ploeteren met een eindstand van 10-29 dus de punten mee naar Gouda nemen, da’s dan extra leuk. Volgende week komen de Utrechtse (oud-) Studenten op bezoek en dat is altijd afwachten. Soms zijn het 14 heren van over de veertig, in de kracht van hun vaderschap, die wanhopig op zondagmiddag de IKEA willen ontwijken, soms zijn het 25 fitte heren die net afgestudeerd zijn en tijd zat hebben om 3x per week naar de sportschool te gaan. We gaan het allemaal weer meemaken (zondag 16 okt, 15.00u kickoff, Uiter(w)aardseweg te Gouda). Daarna is het herfstvakantie.
    De Batavieren, met een hele andere KPI- & bonusstructuur, waren ook in hun nopjes. Ondanks een waslijst aan pijntjes en geknakte motivatiespieren stonden er toch 18 namen op het formulier dus een echte wedstrijd. En dat willen ze graag, dus een thuiswedstrijd in Dordrecht tegen de 3e XV van Rotterdam. Het bleef maar 20 minuten echt spannend maar tot diep in de tweede helft werd er nog vol fanatisme gespurt en getackeld, dus het ging inderdaad (n)ergens over. Eindstand 58-10 voor de Rotterdammers, beetje geflatteerd want zeker 15 punten waren uit intercepties of echt cadeau gegeven. Ere wie ere toekomt, Rotterdam was gewoon beter en had net als de thuisploeg gewoon zit in een leuke zondagmiddag. Dat gold niet voor de Neus van Roger: Die was al – naar eigen zeggen- disproportioneel aanwezig, mar nu ook nog knalrood. Het was ook nog week van de referee en om dat te vieren mocht de Dortenaar van dienst naar hartenlust kaarten met Dordtse landschapjes uitdelen. Dat gebeurde dus ook, viermaal geel terwijl de wedstrijd uiterst sportief was, maar allemaal terecht. Het “Jongeman, ik vind het echt heel lullig voor je maar ik moet ‘m nu wel geven’ werd gewaardeerd met een glimlach en een handdruk.  De Batavieren mogen de herfstvakantie nu al in maar daar mag een deel opdraven bij de Oude Meesters op de 22e.
    Jeugd had (weer) een mooi weekend, sportief gezien. Colts wonnen, Cubs wonnen ook. Junioren verloren op 1 punt van grootmacht Castricum, absoluut geen schande. Tenslotte nog 1x de mosselavond van afgelopen vrijdag noemen en de heren in en rond de keuken bedanken: Hulde !
    Leuk om vast te noemen zijn de twee avondwedstrijden in de herfstvakantie. Op dinsdag (18 okt) de Goudse Colts tegen HRC (oefenwedstrijd) en op woensdag (19 okt) de Cubs tegen de Altrincham Boys School. Staat allemaal natuurlijk ook op rfcgouda.eu/agenda.