• Batavieren houden lang stand maar leggen het toch af : 10-19

     
    Afgelopen weekend waren het de Batavieren die het vaandel der RFC Gouda alleen mochten dragen want het span der Eerste XV was vrij. Dus met wat hulp van dat span waren er ineens heel veel Batavieren. Die hulp was zeer welkom tegen de Leidsche Studenten want meteen vanaf de aftrap was et verdedigen, verdedigen en nog eens verdedigen aan Gouds-Dordtse zijde. Maarliefst 32 minuten bivakkeerde ‘RFC Gouda 2′ op eigen helft voordat de Leidse heren hun eerste try drukte. Komisch genoeg scoorden de Batavieren vrijwel meteen de 5-5 en dat was op z’n aardigst gezegd zeer effectief maar wel volledig tegen de verhoudingen in. Het kon de pret niet drukken. Na de denkbeeldige thee was het spelbeeld een kwartier lang wel een beetje anders want de Batavieren namen brutaal de leiding (10-5), maar lieve lezers, dat ging wel zeer moeizaam en kostte karrevrachten kracht en lucht. De vele wissels maakten het ook een beetje rommelig en ook dat bleek een beetje het probleem in het laatste deel. De studenten hadden het net iets beter voor elkaar, waren vaak met meer en eerder bij het losse werk en toen ook de Gouds-Dordtse scrum het onverwacht moeilijk begon te krijgen was het wachten op de punten. De heldhaftige verdediging een beetje onreglementair oppeppen met wat old-school trucjes en ‘dames-tasjes-gedoe’ hielp wel in creeren van onrust en chaos, maar helaas in beide kampen en dat was – op zich wel leuk – maar niet helemaal Het Plan. Bij 10-12 werd er nog een slotoffensief uitgeperst maar de rappe studenten-wingers gooiden de wedstrijd op slot door een minuut of 5 voor tijd 10-19 te maken. Het was een prachtige dag, mooi weer, redelijk wat publiek, geen blessures, een goeie ref en in beide kampen moest er hard gewerkt worden: Daar doe je je hobby voor !
    Volgende week is het andersom, zijn de Batavieren vrij en mag RFC Gouda 1 een loodzware uitwedstrijd spelen tegen de Haagse Horzels.
    Noemenswaardig deze week is ook de aankondiging van de Pubquiz op vrijdag 2 december en dat de trip in mei naar Leeds met het shocking aantal van 41 toeristen, nagenoeg vol zit. Dat beloofd wat, zo’n grote groep. Staat allemaal op de agenda rfcgouda.eu/agenda/