• RFC Gouda buigt diep voor de Tweede XV van Hoek van Holland: 10-58

   
  Na vijf gewonnen wedstrijden op rij stond afgelopen weekend de confrontatie met het ook nog ongeslagen Hookers Espoirs op de rol. Waarom de tweede selectie van wat iedereen als RC The Hookers kent  nou ineens een Franse naam moet hebben is de wereldgemeenschap helemaal ontgaan maar kennelijk is dat een trend want ook de The Dukes doen dat op die manier (al zit daar een verhaal achter – voor bij het kampvuur ooit).
  Twee teams met ‘vijf-uit-vijf’ is een mooi affiche en RFC Gouda was daarom redelijk opgetogen de A20 afgezakt: Dit kon wel eens spannend worden ! Maar van dat optimisme was na een kwartier al niet veel meer over. Maarliefst 4x werd er gescoord en allemaal aan de (voor Gouda) verkeerde kant ! De gastheren in het altijd winderige Hoek van Holland bleken eigenlijk op alle fronten beter en alerter !  Uiteraard waren er weer verzachtende omstandigheden zoals pijntjes en vakanties maar desondanks mag men een ruststand van 33-5 gerust een domper noemen. Na wat veranderingen in de opstelling en de tactiek bleek het gat in het verhaal wel gevonden, maar dichten kon RFC Gouda het niet. Dus gestaag liep het verschil op en uiteindelijk  prijkte er 58-10 op het bord. Hookers in extase natuurlijk. Gouda beetje op het hoofd krabbend en een illusie armer. Uiteraard geen man overboord want “You either win or learn” en de beoogde ‘plek in de Top Drie’ is nog helemaal in zicht. Edoch. met wedstrijden tegen Thor (ook slechts 1x verloren) en de Haagse Horzels (pas 2x verloren) in het verschiet in de komende weken weet RFC Gouda dat er hard gewerkt moet worden om in die Top Drie te blijven hangen.
  De Batavieren gingen na 3 weken rust ook weer eens de wei in en weer tegen een studententeam. De Gouds-Dordtse combinatie nam brutaal de leiding, twee keer zelfs, maar moest toch toezien dat vooral de conditie van een contingent 20-25 jarigen met veel wissels aanzienlijk beter was dan de gemiddelde Batavieren horde. Uiteindelijk 24-10 voor de heren van het Delftsch Studenten Corps, iedereen vond het prachtig, zelfs in ongeveer de ongezelligste ‘kantine’ van West Nederland.
  De jeugd mocht ook weer, na twee weekendjes herfstvakantie. Colts hadden een vervelende wedstrijd tegen de combinatie Nieuwegein – Scrumboks – Betuwe. Twee rode en zes gele kaarten, da’s meer een veldslag dan een wedstrijd voor de lezertjes. De wat oudere lezertjes zullen (ondertussen – toen niet !) grijnzend terug denken aan eerdere schermutselingen met (toeval?) exact dezelfde drie namen. RFC Gouda won wel, staat zelfs bovenaan en zal dus wel een stapje omhoog mogen na deze laatste ronde van Fase 1, maar had geen fijn gevoel. De junioren trokken in hun loodzware poule aan het kortste eind tegen grootmacht Hilversum, maar net als tegen die andere grootmacht Castricum een paar weken geleden, wel een echte wedstrijd. De cubs trokken aan het langste eind in hun directe confrontatie met mede-nummer-twee Valkenswaard/Oysters en dat was (en is) heel knap ! De jeugd wordt deze week opnieuw ingeschaald dus er komen vanaf volgende week weer nieuwe namen !
  Aanstaand weekend spelen alleen de Batavieren (in Dordrecht).