• RFC Gouda haalt wedstrijd in tegen RC Delft en doet dat foutloos: 69-12

    RFC Gouda haalt wedstrijd in tegen RC Delft en doet dat foutloos: 69-12
    Het was de Nummer 2 van de competitie tegen de Nummer 12 (en laatste) dus op papier zou de confrontatie met de vrienden van RC Delft geen struikelblok mogen zijn, maar omdat de eerste selectie van de gasten vrij was, was even de vrees dat er een zeer sterk Delfts span op zou komen draven. Dat viel mee, de Delftenaren bleken sportief (zo kennen we ze eigenlijk al decennia) en dat siert hen. Nadeel voor de neutrale toeschouwers, die er eigenlijk zelden zijn, is wel dat er van een echte wedstrijd geen sprake was. Een veel sneller spelend RFC Gouda sneed veelvuldig door de gelauwerde Delftse defensie en bij rust was het al 43-7. Een ‘confrontatie der speelstijlen’ die we bij RFC Gouda maar al te goed kennen: Een ervaren team van 30- en 40-ers, waar men het vooral moet hebben van ervaring, ongevraagde verbale hulp aan referees en statische situaties, tegen een team van soms tieners en 20-ers die maar 1 ding willen en dat is zo hard mogelijk rennen. Zoals bijna altijd trekken dan de laatsten aan het langste eind, zo ook deze editie. Na rust vonden beide partijen het al snel best en zeker het laatste kwart kenmerkte zich door lange pauzes, veelvuldig uitleg en omdat het tempo eruit was, werd de kou ineens een factor. De blessuretijd werd er maar een keer afgetrokken i.p.v. bij opgeteld en zo trok de stoet naar de kachel binnen terwijl in de ondergaande zon ergens in de verte 69-12 stond te prijken op het scorebord. Volgende week zal dat anders zijn als RFC Gouda op bezoek mag naar een – naar verluid –  zeer gemotiveerd Thor.
    Batavieren waren vrij en gaan volgende week naar Utrecht.
    Colts & Cubs hadden het zwaar tegen Etten Leur en Delft, nog steeds in hun zware Plate poules. Junioren lieten weer zien dat Shield toch echt te laag voor ze is want die wonnen weer met hele grote cijfers.
    De Pubquiz van vrijdagavond was zeer druk bezocht en (daarmee) uitermate gezellig ! Volgende sociale activiteiten zijn het Kerstdiner van de Business Club, de Vader & Zoon Avond ergens rond de 28e en dan de Nieuwjaarsreceptie begin januari.