• Competitieloos maar wel bijzonder weekend voor RFC Gouda & SUPERSUNDAY 5 FEB !

    Ondanks en omdat er geen competitie was kon RFC Gouda eens even rustig gaan zitten voor twee echt ‘social rugby events’.  Afgelopen zaterdagavond de Oude Meesters van Zuidwest aan de Uiterwaardseweg. Plukjes veteranen uit Gouda, Delft, Rotterdam en Capelle dromden klokslag 19.00u samen rond het kampvuur, handen warmend voor een mooie, gezellige avond. Er moest door de 25 aanwezige ‘spelers’, voor de macaroni op tafel ging, nog even sportief gedaan worden dus na de plichtmatige schermutselingen in de damp van de polder snel onder de douche. Werkelijk niemand heeft iets van een stand bijgehouden, totaal irrelevant ook. De prestaties van chef-cock Frank S waren van een kaliber dat je alles wat je een uur ervoor nog meegemaakt had, wel was vergeten. De verse knoflookdampen hebben naast vele potentiele romantische taferelen langs de zijlijn, ook de laatste fauna uit de uiterwaarden verdreven. Het was het waard ! Hulde van Haastrecht tot Hoek.

    Zondag een bijna identiek concept. Van Valkenswaard, Maastricht, Breda, Goes en Leiden kwamen de dames naar Gouda voor een wedstrijd in de recreatieve competitie. De Goudsch/Leidsche dames namen het op tegen de Zeeuws/Brabants/Limburgse tegenstander en het werd zowaar een echte wedstrijd van 2 maal 30 minuten. Eindstand 52-20 voor de gasten van  ‘across rivers’ maar wat deed het er toe. De middag werd nog even ontsierd door een vervelende blessure bij Rozy B. Later die avond zat er weer een prachtige glimlach op, dus dat komt allemaal weer goed. Ook hier macaroni en ook hier kon dezelfde Frank het niet laten de hap van Melanie te ‘verrijken’ met een berg verse ui en knoflook.

    Colts wonnen, heel knap, van The Hawks. Junioren maakten andermaal gehakt van hun tegenstander Bassets.

    Aanstaande zondag weer een SUPERSUNDAY !  Om 1300u RFC Gouda 1 tegen de voormalige expatkolonie van Te Werve (Who are we ? Tuwwuurff!) en aansluitend vrouwen en kinderen eerst als de Batavieren aantreden tegen de 3e XV van RC Breda om 1500u.