• RFC Gouda spoelt nare smaak weg & prachtig weekend in vooruitzicht

     

    Als RFC Gouda terugkijkt op de laatste twee maanden dan zullen de nederlagen tegen Thor in november en die van afgelopen weekend tegen een onverwacht sterk HRC een nare smaak hebben nagelaten. Dus toen afgelopen weekend de confrontatie met Thor weer op de rol stond, in een thuiswedstrijd, waren de Goudse heren goed gemotiveerd. Toen bleek dat het plots een uitwedstrijd werd vanwege de vorst, was het animo iets minder maar nog genoeg om goede zaken te doen. En zo geschiedde. RFC Gouda speelde op een manier waarvan bekend is dat studententeams er een hekel aan hebben, namelijk heel hard rechtdoor. Soms (vorige keer bijvoorbeeld) pakt dat helemaal verkeerd uit, maar dit weekend niet. De voorwaartsen hadden de aanstaande ingenieurs volledig in tas en de driekwarters hielden de rangen gesloten waardoor de doorgaans veel fittere studenten (althans: dat was vroeger zo) niets te vertellen hadden. Gestaag liep de score op met net een try meer voor RFC Gouda. De Goudse speel-stijl was op het randje en af en toe net iets erover. Drie gele kaarten verder en zelfs en minuten of 5 met 13 tegen 15 mocht de studenten niet baten. RFC Gouda was vandaag de sterkere. Eindstand 29-12, de Gouweneuzen hadden hun sportieve wraak en het is weer spannend in de 3e Klasse Zuidwest. Kampioen is la bekend (Hoek van Holland), het gaat nu om de eer van de tweede plaats.
    Batavieren werden afgelast, jeugd was nog vrij.
    Aanstaand weekend is een lust voor het oog. Komt dat zien, komt dat zien !
    Onverwacht maar zeker niet ongewenst, aanstaande zaterdag vanaf 1800u Oude Meesters te Gouda ! Het rondreizende circus van al het Goudsche wat ooit (dacht) goed kon rugbyen, ‘bearded women’, clowns, ‘five-legged-horses’, troubadours en waarzegsters slaat zijn tenten op aan de Uiterwaardseweg. Kick-off (van wat?) is naar verluid om 19.00u. Seizoenkaarthouders gratis toegang. Daarvan bijgekomen, op zondag geen competitie maar dan spelen de dames van RFC Gouda in soortgelijke omstandigheden. Kick-off rond de klok van 1400u (is het plan) met een mengeling van Breda, Maastricht, Groningen, Valkenswaard en Goes. Mooi om te zien dat dus ook de veel kleinere clubs op deze manier de eerste stappen zetten naar volwaardig dames rugby.