• Zwaar weekend voor RFC Gouda

   

  Het hoogtepunt van afgelopen weekend was natuurlijk de 9e editie van ons dartstoernooi op zaterdagavond. Weer groots opgezet, maar liefst 32 speler en speelsters met zo om het half uur een ‘upset’ van jewelste als bijvoorbeeld een titelkandidaat (Michiel) onderuit ging tegen een soms willekeurig op het bord gooiende komediant (Thijs). Mooie finale met een terechte winnaar: “RogerDodger”, een prachtnaam voor op de (onderhand 3e editie) trui. Begint een traditie te worden: het darttoernooi zelf en het vervolgens kwijtraken van de trui.
  De wedstrijd de dag erna was zwaarder en minder van kwaliteit en niet eens door het darten. Een waslijst aan afzeggingen, guur weer en een felle tegenstander (HRC) die wat recht te zetten had na pijnlijke 75-12 nederlaag ergens in september, dat was voldoende om elke laatste voetafdruk van het Promotiespook (voor zover een spook dat kan hebben – interessant) te doen verdwijnen. HRC gaf gas, zag en overwon. 34-5 was de eindstand en RFC Gouda kon letterlijk wonden likken in de kleedkamer want dat kunstgras, dat went maar niet. Veel schaafwonden, veel klachten, enkel gekneusd, sleutelbeen gebroken en een snee in een bovenlip: De oogst van een middagje Haagse duinen. Snel vergeten….
  Batavieren zitten ook in een wakje. Gelukkig had tegenstander RSRC ook geen team, dus is die wedstrijd verschoven. De komende weken maar eens een beroep doen op die eindeloze bron van Batavier-kandidaten om een team in de wei te sturen.
  De jeugd deed het weer fantastisch: RFC Gouda – Castricum, da’s tegenwoordig het niveau van de Colts (U18). Als je dan met 34-0 verliest, absoluut geen schande. Junioren maakten in een rechtstreeks duel met de nummer 2 Pink Panters duidelijk wie de beste was: 24-0 en RFC Gouda mag eindelijk die Shield poule (level 3 van 4 dus te laag voor Gouda) verlaten. Cubs, in Plate (level 2 van 4) ,dus ook al zo hoog spelend, mochten naar het altijd lastige Oemoemenoe en trokken daar maar net aan het kortste eind. Hulde.
  Volgende week:
  zondag RFC Gouda – RC Thor om 1400u in Gouda. Batavieren naar Etten Leur (details later)
  Opgelet: De week erop weer dameswedstrijd in Gouda. Details t.z.t.
  De Sociale Kalender is na Kerstdiner, VaderZoonAvond, Nieuwjaarreceptie en Darts wel een beetje uitgeput. Met potlood staat 12 maart. Komt allemaal goed.