• RFC Gouda kijkt terug op fantastisch weekend !

    Het leek wel alsof het op alle fronten mee zat afgelopen weekend. Zaterdag had de oudere jeugd een mooi programma in eindelijk  redelijk weer. Colts gaven Oysters/Ducks heel goed partij, Junioren hadden het weer makkelijk tegen de tweede XV van DIOK en de Cubs mochten tegen Castricum/Waterland laten zien dat ze echt wel mee kunnen op dat niveau. Later op de dag nog Six Nations kunnen kijken, met klein sensatie toen Schotland hun Zuiderburen versloeg. Hun toernooi is nu al geslaagd.

    Zondag een bomvol programma. Eerst de vooraf zeer zwaar geachte wedstrijd RFC Gouda 1 tegen Te Werve 1, zeker na de (onnodig!) opgefokte stemming in oktober was dat toch best wat gevoelig. Bleek allemaal niet nodig. Binnen 8 minuten was het 14-0 voor RFC Gouda en op een kwartier na, bleek Te Werve wel heel stevig maar biet heel efficiënt te kunnen  verdedigen. Na 80 minuten stond er 95-5 op het scorebord en waar Gouda opgelucht en enigszins verbaasd adem haalde, bleek in de 3e helft dat Te Werve het eigenlijk helemaal niet zo zag zitten, die Cup-poule. Daarna natuurlijk waar iedereen voor kwam: Batavieren tegen Breda. Eindelijk een keer geen studententeam en dat was meteen weer even wennen. De boys uit het zuiden bleken stevige heren met een soortgelijke recht-toe-recht-aan spelstijl als de Batavieren, maar dan met nog meer ervaring en 1 tandje beter. Het werd een echte wedstrijd, met een echte scrum en veel voorwaarsten-werk. Na 80 minuten: 15-36, een goede gastheer laat zijn gasten winnen. Als afsluiter nog een de macaroni gegaan en Italië bijna zien winnen van Frankrijk.

    Al m et al weer een mooi weekend. Iedereen bedankt die zich ingezet heeft !

    Volgend weekend zowaar alweer de eerste “tourists” als op zaterdag Tring RFC uit Engeland langskomt voor een clash met onze colts. Zondag mag RFC Gouda 1 naar Haarlem. Tussendoor nog beetje Six Nations kijken.